Egy szubjektív, kritikus oldal

2015. április 01. 19:08 - EszkoF

WWE - RAW - 2015.03.31 - Wrestlemania utáni kavarodások

Lejárt a WM, mindenki szomorúan konstatálta, hogy elbaszták a lehetőségek 85 százalékát, de most lépjünk tovább, mert a WWE az orrunk alá dörgölt egy olyan RAW-t aminek csak a főeseménye volt kritizálható (ha nagyon nagylelkűek vagyunk). A sztorivonalak sehol sem fejlődtek szinte semmit, azonban képesek voltak ezek a szerencsétlenek a meccsek minőségével úgy feljavítani az adás kvalitását, hogy az tűrhető, nézhető, sőt élvezhető volt. Volt itt bemutatkozás, tombolás, visszatérés és high flyer csoda, szóval volt bőven látnivaló. De nézzük, mik is voltak ezek részletesen.

Az adás Heymannel és Lesnarral indult, akik kijöttek panaszt tenni. Gondoltam megint jön valami nagyon sablonos szöveg Lesnar dicsőítéséről, de ehelyett olyan beszédet kaptunk a zsíros manager-től, hogy konkrétan összefostam magam. Nem bírom a hamburger zabálót, de most annyira átélte szerepét, hogy abszolút lejött számomra, mint nézőnek, hogy tényleg dühösek mindketten a Wrestlemania-n történtek miatt. Most volt előszőr  azt hiszem, amióta Lesnar tavlay nyáron visszatért, hogy nem bántam, hogy Heyman beszélt helyette. Annyira megnézném a harci gépet, mint aktív, övért küzdő, minden adáson jelen levő pankrátort, hogy le sem tudom írni, de az adás további szegmensei alapján, erre már nem nagyon lesz lehetőségem. A WWE szépen lassan face-t csinált Lesnar-ból, anélkül hogy bárki is észrevette volna. Bejelentették a Rollins Lesnar címmeccset, de valahogy nem akartam elhinni, hogy tényleg megcsinálják ezt.

Jött az első címmeccs az adáson Bryan kontra Ziggler, amivel közölték mindenkivel, hogy Ambrose ki lett írva onnan. Nagy húzás a két face karakter egymásnak eresztése és merész, persze el lehet adni őket úgy, hogy headbutt-okat tolnak egymásra, amik igazából hihetetlenül béna mozdulatok. De most komolyan. Volt egy...csak egy darab ember is aki elhitte, hogy azok ketten tényleg egymás fejét fejelik? És a vicc az, hogy már másodszor adták elő két nap alatt. Nem volt elég egy délután, hogy rájöjenek, hogy ezt még a Viasatos adásokat néző Pistike sem hiszi el. Persze címvédés történt, mert nehogymár a frissen sült bajnok kikapott volna első meccsén. Bryan-nél elég sokáig lesz az öv, és azt is megmondhatjuk, hogy nem Ziggler fogja elvenni tőle. Aztán jött Sheamus és mindenki azt hitte, hogy megvédi Bryanéket a furious Barett-től. Na lófaszt. Olyan szép Brogue-Kicket nyomott a kecskének, hogy öröm volt nézni, aztán meg Zigglert is elpicsázta. (Nyilván ő kapott többet, mert a kecske imidzsének rosszatt tett volna, ha egy mozdulatnál többet nyel be.) Sheamus kinézetét inkább hanyagoljuk, bár szerintem tűrhető, a heel karakterének tökéletes lesz. Kiváncsiak lehetünk, hogy beleavatkozik-e az IC sztoriba, vagy ez csak egy visszatérésre és karakterváltásra felhasznált lehetőség volt.

A 8 emberes TT meccset egyedül a Lucha Dragons miatt néztem végig, és tudjátok mit? Megérte. Ez lehet a csapat amelyik megmenti a TT vonalat. Az Ascencion meg a New Day akiket 85 hétig promóztak lószart sem tudtak letenni az asztalra, erre jön a két mexikói, és olyan parádés mozdulatok csinálnak, hogy olyanokat csak Rey Mysterio-tól láthattunk 2010 előtt. Ha nem korcsosítják el őket is, mint ahogyan azt szokták az NXT-sekkel, akkor simán kinőhetik magukat az összes Tag Team közül.

Amikor jött Lesnar, már tudtam, hogy itt meccs nem lesz, mert azt Main Eventre rakták volna. Ehelyett megkaptuk az ismételten mindenhonnan futó Rollins-t, aki korántsem kapott olyan mértékű és mennyiségű verést, amilyent megérdemelt volna. Lesnar pedig levezette a dühét a kommentátorokon, a kamerás embereken, ami után a WWE vezető ribanca felfüggesztette. Fasza...Végre kaptunk volna egy minden héten adásra járó Lesnar-t, mert ha az övért ment volna, gondolom kellett volna adásra járni, erre felfüggesztik. Ki tudja mennyi időt kell kihagynia a Bestiának, lehet hogy hétfőn már itt lesz, lehet hogy idén már nemlátjuk. Én az előbbiben reménykedem, bár kis esélyt látok arra, mert Lesnar még normálisan sem járt adásokra, nemhogy felfüggesztett állapotban.

Egy kis előrelépés a Miz Mizdow feudban, Stardust szopóágra kerül. Sajnos Mizdow karrierje nem lesz hosszúéletű, mert a Miz-zel folytatott feudja után valószínűleg nagyon le fog épülni. De addig még van, lépjünk tovább, ez a szegmens nem érdemel több szót.

Megjött Neville az NXT-ből. Ez a csávó egy Isten. De komolyan. Hihetetlenül látszik a különbség az NXT és a között a fostenge között, amiket ezek a nyomorékok le szoktak művelni. Olyan magas szinten nyomott le egy brutálisan gyengén felépített, szar karakterű Axel ellen, hogy az gyönyörű volt. Én nem is húznám az idejét két három hétnél tovább, rögtön feudba írnám valakivel. Remélem az Extreme Rulez-on már lesz ellenfele, mert ezt a tagot élvezet nézni. Persze fenn áll a veszéje, hogy őt is elbassázk, mint Dallast, meg Rózát, de így elsőre nem úgy néz ki, mint a meleg mozgalom vagy a jezsuita rend vezetője. Látok benne annyi lehetőséget, de olyan sokat, hogy új kedvencemmé váljon, mert ugye a WM óta, ezt senkire nem tudom mondani. Ez volt az adás meccs kétségtelenül, pedig egy percnél nem volt sokkal hosszabb. És már ezalatt sikerült felhasítania a száját. Azért...nem semmi a csávó, alig várom, hogy újra lássam.

Amikor Széna open challang-et írt ki, volt egy tiippe, hogy talán Ambrose jön, de úgy voltam vele, hogy bárkit elfogadnék Rusev-en kívül. Jorge-nak igaza volt, annyira beleépítették Rusevet az orosz amerikai párharcba, hogy innen már kivenni, és új sztoriba rakni nem lesz könnyű, mert a karaktere túlságosan is erre fókuszál és ezek után, valami nagyon nagy fordulat kéne neki. Úgyhogy ezt eléggé elbaszták, bár én nem bánom ,mert soha nem láttam benne olyan hű de nagy potenciált. A címmeccsen egy pillanatig azt hittem, hogy Ambrose övet szerez és ezt két dologra alapoztam. 1: Ambrose a Shieldes US öve óta nem nyert semmit. 2: Arra gondoltam, hogy Széna talán csak egy eszköz volt Rusev veretlenségének megszakítására, és most hogy ezt véghez vitte, át is adják a US övet a fiatalabbaknak. De persze nem, Szénánál most egy jó darabig ott lesz az öv, de ha Ambrose ellen küldik, akkor az ER-en kialakulhat egy parázs kis ütközet közöttük.

Díva meccs ignore - Nem néztem meg, nem értem miért nem lehet 1v1-eket kiírni a díva részlegen is. Mondjuk a kibaszott övért, ha már a WM-en ezt nem kaptuk meg.

A Rusev Goldustnak is kurva sok jelentősége volt mit ne mondjak. Tökön szúrom magam, hogyha Rusevvel most megint egy szériába kezdenek, mert akkor a WM veresége nem sokat ért. Végülis mindegy, csak takarodjon el a fősztorikból, mert egyre ellenszenvesebb a bevándorló pofája.

A főesemény...hááát. Eléggé kaki volt. Mindenki tudta, hogy Reigns lesz Orton és Ryback társa és mindenki tudta, hogy a face csapat fog nyerni. Reigns-nek a karakerét elbaszták, annyira, hogy már tényleg csak a heel turn menti meg a Szénává transzformálódástól. Meg is utáltam. Nem Reigns-t, mert szerintem tehetséges, és lenne benne potenciál, hanem a kreatívokat, meg az általa alakított karaktert. Épül az Orton Rollins meccs is az övért, amibe valószínűleg Reigns is belekerül majd. Nagyon szívesen megnéznék egy Fatal 4 Way-t ami Lesnar-t is tartalmazza, bár úgyis Mr. Csicskabajnok nyerne valamilyen csalással, mert az hogy ez nem fog önerőből címet védeni, az biztos.

Ezzel a fossal zárult az adás, aminek a minősége az eleje óta folyamatosan és arányosan romlott, majd egy Neville kiemelkedés és vissza a mélybe  Összességében azonban jónak mondható, a bevezetőben már említett színvonalasság miatt. Jön majd a Smackdown, ami minden bizonnyla szart nem fog érni, és az élet megy tovább a WM után is, bármennyire is reménytelennek és elveszettnek tűnik a WWE jelenleg. Az ilyenek, mint Neville és a Lucha Dragons azonban visszaterelhetik a jó útra, ezt az elfajzott szervezetet. Szaisztok!

EszkoF

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkofoci.blog.hu/api/trackback/id/tr417327486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy szubjektív, kritikus oldal
süti beállítások módosítása