Egy szubjektív, kritikus oldal

2015. május 05. 16:36 - EszkoF

Fatal 4 Way? Kérlek! WWE - RAW - 2015.05.04

Közeledik a Payback, újabb egy héttel kerültünk közelebb a legsablonosabb PVP-hoz az évben, és ez a hét is mocsokul hozzúra nyúlt, olyan mintha egy hónapja irtam volna utoljára RAW kritikát. Sablonos a Payback, mert nincs semmilyen extra pikantériája, mint például az ER-nek, a Royal Rumble-nek, a TLC-nek, vagy a Hell in a Cell-nek. A Payback főeseménye azonban annyira fényesen alakul, hogy szerintem már csak két lépésre van a tökéletestől, de ezt majd a cikkben kibontjuk jobban - Itt a RAW!

 A helyszin Kanada Quebec tartománya, az arénában a Voices cimű szám szól, érkezik Orton a közönség nagy örömére, majd Reigns is, akit a közönség veszettül hűvösen fogad. Reignsről nagyon megoszlanak a vélemények a tengerentúlon, van ahol orgazmust kelt a rajongókban, van ahol pedig a tegnapi adásban látott ellenszenvet váltja ki. Most lenne a legalkalmasabb a heel turn a számára, ha nem akarnak Szénát és Kecskét, azaz örök face-t nevelni belőle, de ezt is kifejtjük később, mert az adás végéhez kapcsolódik inkább. Azt pedig, hogy a New Day mit csináét ott, senki ne kérdezze. Lassan átmennek Bo Dallasba, a pozitiv dumáikkal, ami rettentően irritáló. Hol a Lucha Dragons? A meccs mellesleg borzasztóan kiszámitható volt, emelje fel a kezét az, aki nem tudta előre, hogy Orton Speart fog kapni, természetesen véletlenül. Ugye, hogy nincs ilyen? Nyilván fenn kell tartani a feszültséget a két face között, mert egy tripple traeath-re nem érkezhetnek puszipajtásokként, de...ez már egy borzalmasan lejárt, agyonnyúzott és sablonossá vált módszer.

A Ryback Wyatt feudhoz úgy állok hozzá, mint a disznó a késhez. Mármint...Most komolyan? Komolyan megint nyomtani kell a Run, meg a nem tudom milyen dumákat Wyattel? Hányszor is láttuk már? Miért nem lehet kitalálni valami újat? Miért? Ugyanaz a szar megy másfél éve az ősembernél, Ryback pedig egy újabb áldozat. Valahogy kezd az az érzésem lenni, hogy Wyatt ellen küldik azokat a pankrátorokat, akikkel nem tudnak mit kezdeni, de nem akarják kirúgni őket. (Ambrose, Bryan, most Ryback). Eléggé előrelátható, hogy ez a meccs lesz a Payback egyik legszánalmasabb összecsapása, hacsak Wyattel nem csinálnak valami újat és forradalmit. És ismerve a kreativokat - nem fognak. Úgyhogy baszahatjuk, mert most három hónapig menni fog a világ egyik legértelmetlenebb feudja. Yeeey.

Visszatért az Ascencion is, akiket soha a büdös életbe nem birtam, mert amekkora hype-al érkeztek, akkora csalódást keltettek mindenkiben. Cesaro-t azonban kezdem megszeretni. Soha nem birtam, de igy face-ként, úgy hogy a közönség chantel érte - egész elfogadható. Szerencsére nyertek, remélhetőleg ők maradnak az övért folyó harcban. (Feltéve ha a Lucha Dragons vissza nem jön.)

Az Ambrose Rollins meccs előtt bejött Kane, és közölte, hogyha Ambrose nyer, mehet a Payback főmeccsére. Ennél a pontnál az egyik felem azt súgta, hogy áááá, tuti kamu, nem lesz ez annyira jó, inkább adnak nekünk egy Harper Ambrose meccset 56-szorra is. A másik felem viszont győzködött, hogy a Lunatic-nak mégsincs egyenlőre feudja, és talán TALÁN ott lehet a Paybacken. És voilá. Nem tudom kifejezni mennyire jót tett az övmeccsnek, hogy Fatal 4 Way lett. Na és mi az a két lépés ami tökéletessé tenné? Ha Kane is beszállna a maszkjával, és/vagy ha Reigns heel turn-t venne. Mert ez a 3 face 1 heel felállás nem éppen optimális, és nincs kedvem megint a csicska bajnok pofáját hallgatni két hét múlva a RAW-n, hogy ő milyen kemény, hogy három nagy ellenfelet is legyőzött. Igaz ennek kicsi az esélye, mármint hogy a Reigns/Kane projektből bármelyik is összejön, de akkor legalább nyerje el valamelyik tag az övet a melirozottól.

Érik Lana elszakadása is az orosz korcstól. Fandangot valamiért nagyon felkapták a WWE-nél, csak tudnám miért...Bejön valakinek a homokos tánca? Érdekes emberek élnek Észak Amerika területén. A kommunista hadnagy of korsz pikk-pakk elverte az új Csonka Andrást, úgyhogy léphetünk is tovább.

Az ilyen Stardust R-Truth meccseket inkább hagyjuk otthon. Előbb nézek meg egy Inter - Cselszki meccsből tiz percet, mint ezt a szart. A sablonosság tetőfoka.

John Széna beszédét úgy ugrottam át, hogy még füstölt bele. Gondolom egy igazán megrenditő speechről maradtam le, ami abszolút meghatott mindenkit. Aztán open challange és Bret Heart. Nyilván csak azért mert kanadai, másképp nem fizetne a WWE pluszba, mert tele van skótokkal. A hall of famer pedig felkonferálta Sami Zayn-t. Hát bazdmeg, itt nem kicsit dühös lettem. Felhozzák az NXT egyik legtehettségesebb tagját, aki nem mellékesen kanadai, és akkor beteszik egy ilyen meccsbe Széna ellen, ahol -100 százalék esélye van. Hol van ezeknek az esze bazdmeg? Nyilván nem kell 60 éves streaket nyomatni vele, mint a szovjet őrnagy Rusev-vel, de ez azért túlzás. Nagyon tiszteletlen húzás Sami felé, persze a végén Széna jófiú létére segitő kezet nyújtott neki, példát mutatva a 6 éves korosztály kanadai képviseletének. Nagyszerű. Kell ide Sami, kell ide Bálor, de nem ilyen faszam meccsekbe Szuperman ellen a picsába is. Vegyék el a káposzta zabálútúl az övet, mert úgyis csak a faszát fájlalja egész évben, s irjanak ki egy meccset érte Neville, Sami és Bálor között. Ez kell a népnek, nem az ilyen Széna open challengek a büdösúristenit.

A US bohóckodás után jöttek a divák illetve a Shield női változata. Komolyan mondom... Ezek a sötét picsák pontosan a Shieldre emlékeztetnek, annyi eltéréssel, hogy ők csak ketten vannak. Nagyon érdekes mit mondjak. Ja nem. Paige kéne ide másképp szart nem ér az egész. Most meg végig kell néznünk, ahogy a Bella picsákból face lesz. Csodás.

A Tag Team meccs is pretty szánalmas volt a nagy királlyal, aki lószart nem csinál a ringben a szánalmas finisherjén kivül. Sheamus is itt van, de minek? Zigglerrel sem tudnak mit csinálni, Neville szintúgy. WHC öv kell ide de borzasztó sürgősen, mert szopóág lesz lassan mindenkinek a top 10 karakteren kivül. 

A főeseményhez nem fűztem sok mindent, mert tudtam, hogy ezek ketten úgysem fognak valami látványos és izgalmas meccset produkálni. Rollins-t és társait sikeresen felkonferálta a lovászfiú, aki úgy beszél, mint akinek 6 éves kora óta fasz szorul a seggébe. Kane nagy terve visszafelé sült el a végén a csicska bajnok kapott egy speart Reignstől, jött Ambrose is repkedtek a finisherek, majd a Shield ex US bajnoka maradt egyedül állva a totális káosz közepén. Azt, hogy kire voksolnánk jelen pillantban a Fatal 4 Way résztvevői közül, még mi sem tudnánk megmondani, de a latolgatásokat hagyjuk is a két hét múlva esedékes Payback előzetesre. Az adás nem volt rossz igazából, szódával elment, de ha tehetitek és van választásotok, akkor inkább a ma esti Juventus - Real Madrid meccset nézzétek  Pénteken Smackdown, illetve az Bl elődöntői után jön a nagy BL összefoglaló. Maradjatok velünk, Szevasztok!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkofoci.blog.hu/api/trackback/id/tr87432388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy szubjektív, kritikus oldal
süti beállítások módosítása