Egy szubjektív, kritikus oldal

2015. május 22. 16:47 - JorgeTheBlobfish

WWE Smackdown - 2015.05.21. - Lecsó, à la WWE

wwe-smackdown-logo2.jpg

Azt már régóta tudjuk, hogy a WWE szeret levest főzni a karaktereiből, mégpedig amolyan krémleves-szerűséget: tegyünk bele néhány random karaktert a turmixgépbe, oszt hörpintsük fel. A baj ezzel, hogy az ilyesmi a szurkolók többségének nem ízlik. Néha nem találnak az ízek. Nos, ez a SmackDown tele volt ilyen turmixokkal, amitől egy idő után megcsömöröltem. Alább ki is fejtem, miért. Lássuk!

 

A show a két ex-Shieldes face karakterrel indul, akik között... hát, ha nem is barátság, de megnemtámadási egyezmény van. Mindketten szövegelnek múltról és jövőről, Reigns bejelenti, hogy ott lesz a MITB Ladder meccsén, Ambrose pedig azzal válaszol, hogy neki nem lesz lehetősége rá, mivel addig megszerzi a WWE-övet. Mármint az Elimination Chamberen, jövő vasárnap (minden idők legimprovizáltabb és legrizikósabb PPV-jén). De már tudjuk, mi fog történni ezután, mivel jó fiúk voltunk és minden héten megnéztük a SD-t: bejön Kane és odaszarik a karácsonyfa alá. Tudatja Reignsszel, hogy addig nem lesz ott a Ladder Matchen, amíg be nem bizonyította rátermettségét, a Világ Legfélelmetesebb Csicskája, azaz maga Kane ellen. Hú, de várjuk. De ekkor kapja a fülest, hogy még mindig nincs főmeccs az adás végére, és neki kell összehoznia egyet. Ő pedig Ambrose-t hozza össze Wyattel, akárcsak hétfő este. Nem tudom kifejezni, hogy gyűlölöm a WWE-t azért, hogy ezt a feudot újjáélesztette a semmiből. És nem (csak) azért, mert Wyattet megint vécépapírnak használják, hanem mert minden feudnak van szavatossága. És az övéké lejárt.

sd_819_photo_026-3879790704.jpg

Rögtön ezután láthatunk egy Fatal 4-way Tag Team meccset, csak a szórakoztatás kedvéért. A két latino csapat meg az Ascension és a Brass Ring Club szerepeltek, és azt kell hogy mondjam, hogy nem volt rossz meccs. A Lucha Dragonst annak ellenére jó csapatnak tartom, hogy sosem voltam oda a lucha libre stílusért, Cesaróék pedig meggyőzőek voltak, mint mindig. Egyszóval nyilvánvalóvá vált számomra, hogy két TT van az egész rosterben (engedjétek meg, hogy a Fölösleges Hype királyait és az unalmas spanyolokat kihagyjam a játszmából). Ez kivételesen egy olyan turmix volt, amit élveztem.

Ziggler és Barrett érkezett, na meg persze Lana, hiszen kit érdekel a meccs, ha ilyen izgalmas a háttértörténet. Semmi szarkazmus, tényleg az. Nagyon finoman kezeli a WWE ezt a Ziggy-Lana kapcsolatot, egyelőre csak elhúzza a mézesmadzagot a nézők előtt, hogy hátha az EC-n majd láthatunk többet is. Tényleg kíváncsi vagyok, mit hoznak ki ebből. This is the beginning of a beautiful friendship.

sd_819_photo_100-1037518320.jpg

 

Oké, visszatért Paige, és lesz egy feudja Naomival, de ennél többet nem tudok mondani a női szegmensről. Nem vettem a fáradságot, hogy utánanézzek. Úgyhogy azt sem értem, miért mentette meg Nikki a fekák markából? Attól, hogy faceturn vett a bajnok, még nem jelenti azt, hogy lepacsizik a legnagyobb riválisával, vagy igen? Nem tudom. (UPDATE: EszkoF felhívta a figyelmemet rá, hogy Nikki Paiget is elpicsázta, de a jelenet minőségét jelzi, hogy átpörgettem a következő összecsapásra).  A Stardust-R-Truth meccs tökéletes példája az olyan lecsónak, amitől megcsömöröltem. De most miért?! Még egy Main Event Pre-Shownak sem menne el, akkora üres halmaz. Értem, hogy R-Trutht is fel kell készíteni a nagy Chamber meccsre, de ennyi erővel az anyukája köténye alatt is felkészülhetne.

Aztán tolták a humorfaktort ezerrel, AxelMania Hulknak öltözött, Sandow pedig (utánaolvasok)... Randy Savage-nek. Összerakták őket a roster két örök lúzerével (mondjuk én Axelt is ide sorolnám), Adam Rose-zal és Heath Slaterrel, és kiküldték őket a cirkuszi porondra. És nagyon jól teljesítettek. Csak én vettem észre, vagy Axel bajusza tényleg kísértetiesen hasonlít a legendáéra?!

sd_819_photo_145-701592699.jpg

A főesemény az örök Ambrose-Wyatt volt, és kijelenthetem, sikerült annyira lesüllyedni, hogy a J&J Securityt is bevonják a meccsbe. Wyatt oldalán. Nem hiszem el. Aztán megjelent az Élősködő Bajnok, meg Bőrharisnya is, hogy még teljesebb legyen az összkép. A szokásos mindenki-mindenkit módon ért véget az adás, Rollinst hagyták „elmenekülni”, Ambrose pedig egy Dirty Deedsszel megnyerte a meccset. Egyrészt temethetjük Wyattet, mert már a kreatívok is annyira leszarják, hogy bodyguardokat küldenek a segítségére, másrészt így Ambrose győzelmébe is belerondítottak; ha azt akarják elérni, hogy erősnek tűnjön, akkor engedjenek meg neki egy clean victoryt, ha kérhetem.

Végezetül egyetlen valódi pozitívuma az adásnak: a WWE többre tartja Kevin Owenst, mint a SmackDown szintjét, úgyhogy hálaistennek nem láthattuk az új üdvöskét. Ezért várjuk a legjobban a hétfőt.

Ennyit erre a hétre a kék adásról, ha tetszett a cikk, lájkoljátok, na meg persze az oldalt is. Ne feledjétek, vasárnap Forma-1, addig is kellemes hétvégét! _Jorge

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkofoci.blog.hu/api/trackback/id/tr27482842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy szubjektív, kritikus oldal
süti beállítások módosítása