Egy szubjektív, kritikus oldal

2014. szeptember 20. 11:00 - EszkoF

TFL (The Four Leagues) Sorozat 2014.09.20 - Hétvégi előzetes

Derbi a San Siróban és az Eithadban

Sziasztok! 

A TFL sorozat, mint ahogyan a cimből is láthatjátok, Európa négy nagy bajnokságát fogja nyomon követni. Az elkövetkezendő cikk egy egyfajta előzetes az előttünk álló hétvégéről. Ha szombat akkor ugye meccsnap, az általam emlitett négy nagyobb európai bajnokságban. A mérkőzésnapok kiemeltebb mérkőzésiről irnék pár sort. Nézzük tehát, mikre számithatunk a hétvégén az angol, a spanyol, a német illetve az olasz bajnokságban.           

 

Premier League:

 

Az általam legerősebbnek tartott bajnoksággal kezdeném. Angliában szombaton, láthatjuk a pályán az Arsenalt, illetve a Liverpoolt is, előbbi, az eddigi meglepően jó teljesitménye után második helyen álló Aston Villa-, útóbbi pedig, az ismételten középmezőnyben elhelyezkedő West Ham United otthonából próbálja majd meg elhozni a győzelmet érő három pontot. Nyilván még csak a szezon elején tartunk azonban látva a Chelsea kirobbanó formáját, a két csapat megkönnyitené a saját helyzetét azzal, hogy nem hibázik többet. Az élen járók közül érdemes még megemliteni a Swansea - Southampton találkozót. Mindkét csapatnak elég erős szezonkezdése volt, egy fordulatos kis meccsre számitok a két kiscsapat között.

A múlt héten a Manchester City csapatának kijutott egy komoly derbi az Emirates-ben az Arsenal ellen, szerdán a Bayern Münchennel vivtak nagyon szoros mérkőzést, de itt még nincs vége a nehéz meccsek sorozatának számukra hiszen vasárnap az eddig 100 százalékos Chelsea látogat az Eithadba. Nem tudom. hogy mire számithatnék, hiszen a hazai pálya, és a City, Bayern ellen mutatott viszonylag jó játéka ellenére, nem tudom hogy mennyi erejük lesz még szembeszálni a rekordot döntő Diego Costával felálló kékek ellen. Mindenesetre véleményem szerint a bajnokság két legerősebb csapata feszül majd egymásnak vasárnap, amiből kétlem, hogy egy unalmas, lapos meccs alakulna majd ki. Vasárnap szintén pályára lép a múlt héten már életjeleket mutató Manchester United is. Őszintén szólva, nem tudom eldönteni hogy a QPR elleni kiütés, csak egy apró fénysugár volt a mágneses viharban, vagy tényleg éledezni látszik a Manchester United Di Mariá és Falcao érkezésével a borzalmas szezonkezdet után. Egy biztos: innen kezdve szurkolóiknak folyamatosan bizonygatniuk kell az utóbbit, és a hétvégén, az újonnan feljutott Leicester otthonában tehetik meg ezt.

 

Liga BBVA:

 

Spanyolországban érdekesen alakulnak a dolgok, habár nyilván meg kell emliteni hogy csak a 4. fordulóra készülnek a csapatok az Ibériai félszigeten. A Barcelona a Chelsea példáját köetve 100 százalékos teljesitményt nyújt a Real Madrid viszont a Sociedatól és az Atleticotól elszenvedett veresége után csupán a 14(!!) helyen áll a bajnokságban. Szombaton mindkét madridi együttes pályára lép, a Bajnokok Ligája cimvédője a Deportivo la Coruna otthonában, a spanyol bajnoki cimvédő pedig a Celta Vigót fogadja. Mélyebben most sem szeretnék belemenni a csapatok véleményezésébe, azt majd bővebben leirom a csapat kritikus sorozatomban, de megvan a pozitiv illetve negativ véleményem mindkét együttesről. Vasárnap a Sevilla és a Barcelona is idegenben fog pályára lépni, előbbi az újonc Cordoba, utóbbi a Levante otthonában. Nem hinném hogy bármelyik együttesnek gondot okozna a három pont elhozatala, de meglepetések mindig születhetnek. Hétfőn pedig a második helyen álló Valencia lép pályára a Getafe otthonában. Remélem a Valencia megtartja a viszonylag jó formáját a szezon folyamán, jó lenne látni egy újabb csapatot aki képes felvenni a harcot az immáron az Atletico által három létszámúra növekedett "nagyok" között.

 

Bundesliga:

 

Németországban a Bayern München illetve a Dortmund is pályára lép szombaton. A német rekorder a kiesés
szélén álló, három meccs alatt csupán egy pontot gyűjtó Hamburger SV otthonába látogat, mig a feltörekvő, csúcsra törő Borussia Dortmund a Mainz stadionjának gyepén teszi próbára ellenfelét. A Schalke a borzalmas szezonkezdet után (3 meccs - 1 pont) , hazai pályán próbál javitani a Frankfurt vendéglátójaként. Érdekes a kialakult helyzet Németországan, megdönthetőnek látszik a Bayern egyeduralma. Vajon a müncheniekkel párhuzamosan futó Leverkusen, esetleg a csúcsra törő Dortmund lesz az, aki képes lesz letaszitani a trónjáról a 24-szeres bajnokot? Vagy talán más? Hosszú még az út a bajnokság végéig, de egyenlőre igéretesnek mutatkozik a Bundesliga idei kiirása.

 

Serie A:

 

Olaszországban a megszokott módon vasárnap rendezik a mérkőzések nagyrészét, azonban nem kell szomorkodnunk hiszen mára is jut egy pikáns összecsapás, nevezetesen az AC Milan - Juventus találkozó, ami könnyen megeshet hogy az olasz bajnokság ideiglenes első helyéről dönt majd. (függően a Roma eredményétől). Az AC Milan egy elképesztő győzelem után (4-5 a Parma ellen), érkezik majd a San Siróba, hogy vendégül lássa az olasz rekordbajnok Juventust. Teljesen kétesélyes a meccs, ismerve az olasz focit nem lesz túl gólzáporos találkozó, de... sosem lehet tudni. Vasárnap több érdekes meccset rendeznek az Appenini félszigeten. Kiemelendő az Udinese - Napoli találkozó mely bizonyára fordulatos meccset hoz majd, illetve láthatjuk BL-ben hengerelő Roma-t is, ahogy a Cagliarit fogadja az Olympicóban, mig az Inter Sziciliába látogat a Palermo otthonába. Olaszországban is hasonló a helyzet mint Németországban. Egyáltalán nem életbiztositás arra fogadni hogy a Juventus ismét riválisai előtt végez, Conte távozása nem biztos, hogy pozitivan fogja befolyásolni a zebrák teljesitményét.

 

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkofoci.blog.hu/api/trackback/id/tr136714155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy szubjektív, kritikus oldal
süti beállítások módosítása