Egy szubjektív, kritikus oldal

2014. október 11. 10:14 - EszkoF

Csapat Kritikák : 2.rész - Mégis a pénz az úr?

Sziasztok!

Mivel a hétvégén bajnoki meccsek nélkül maradunk, úgy gondoljuk hogy itt a kiváló alkalom arra hogy kitárgyaljuk a felszín alatti dolgokat. Elérkeztünk tehát a csapatokat véleményező sorozatunk második részéhez, ahol ismét a világ egyik leggazdagabb klubját fogjuk elemezni, azonban gondolom nem túlzás, hogy teljesen eltérő lesz mint a Manchester City-ről kiépített vélemény. Nézzük tehát, mik is az ESZKO által megalkotott tények a világ leggazdagabb klubjáról, jöjjön a Real Madrid kritikája.

Először is leszögezném, hogy a Chelsea kritikáját szerettem volna ma megírni de össze kell még szednem a gondolataimat, hogy ne egy sárga földig mocskoló cikk legyen belőle. De ez most mellékes. Nézzük csak a Real Madrid-ot. A klub évek óta a másodhegedűs szerepet játszotta a spanyol élvonalban, és ez tavaly sem változott. Nyilván sokan látták emellett a Bajnokok Ligája döntőjét. Mindenki döntse el magában, hogy megérdemelt volt-e a győzelmük, én személy szerint döntésképtelen vagyok ebben, bár inkább az Atletico oldalára hajlok. 

Tavaly tehát a Real Madrid is nyert valamit hosszú évek után (a Spanyol Kupán kívül) és sokan, többek között én is azt gondoltam hogy ez egy új éra kezdete, és a király gárda mindenkit lesöpör majd Európában, ahogyan azt  a Barcelona, vagy a Bayern München tette az elmúlt években. Azonban hamar rá kellett jönnöm, hogy a fövárosiak ugyanazt az utat követik, mint eddig. Felvásárolják a fél világot. Ez az amiért (nekem) antipatikus ez a csapat. A Machester City-vel ellentétben, itt nem az a helyzet, hogy kiépítenek egy csapatot és azzal próbálkoznak évekig. Nem. Itt évente, gyakran félévente cserélgetik a kulcsjátékosokat, Di Maria megy. Kroos, James jön, Falcao-t is hozni akarták de hova? Kispadmelegítőnek? Sajnálatos az , amit ez a csapat csinál, hiszen a pénz teljesen értékét veszítette a csapatok között. Olyan pénzek forognak minden nyáron a transzfer listán, hogy csak nézünk, és gondolkodunk, hogy ezért...ennyit? James példája tökéletes erre. 85 millát leperkálni, azért, mert a VB gólkirálya lett valaki. Ez olyan hogy....lemész a boltba venni egy kiló krumplit, de ha már ott vagy veszel egy LCD TV-t is, függetlenül attól, hogy mennyibe kerül, vagy egyáltalán szükséged van-e rá, mert pénzből ugye nincs hiány. Személy szerint nekem egyáltalán nem jön be a "100 milliókért megvesszük az éppen legjobb formában levő játékost" teória, de ez egy abszolút szubjektív dolog. Úgy tűnik hogy ezentúl ha valaki gólkirály lesz egy világversenyen, az a Real Madridban köt ki.... Érdekes felfogás, de a madridi drukkerek biztosan a nyálukat csorgatják minden egyes, ilyen és efajta igazolás híre láttán.

Nézzük egy kicsit a csapat felépítését, mert itt is van jónéhány olyan dolog, hogy.... A kapuban Casillas helye egy jó ideje olyan bizonytalan, mint az olasz válogatott játéka. A védelemben, az általam a világ legundorítóbb hátvédje, Pepe tapossa és köpdösi a támadókat, meg ugye ott van a madridi hős Ramos is. A közzéppályán lassan már olyan túltengés van mint amilyen a  Bayern-nél volt Pep érkezésekor. Isco, Modric, James , Bale, Kroos, és a többi, és a többi. A támadó sorban pedig a madridi drukkerek orgazmusainak okozója, Cristiano Ronaldo, illetve a formáját a felszín alól újra előkerítő Benzema (és a többi-és a többi). Csupa sztár focista. Akiket, bizonyára nagyon nehéz volt elcsábítani, hiszen csak 60-90 milliókkal dobálóznak. Ne jöjjön nekem senki azzal, hogy a csapat neve ezzel jár, mert szemberöhögöm. Tény hogy a legsikeresebb múlttal rendelkező csapat a világon (jelenleg), de aki azt állítja, hogy ezért vásárolnak meg mindenkit, akit érnek, akkor az vagy hülye, vagy annyira elfogult, hogy már nem látja a fától az erdőt. 

Bizony, ez van ezt kell szeretnünk. El kell fogadnunk, hogy manapság a fociban bizony a pénz az úr, ez az ideológia pedig már a játékosok köreiben is szépen-lassan terjeszkedni kezdett, mint a Szovjetunió a háború után. 

Beszéljünk most egy kicsit a Real Madrid idei szerepéről, esélyeiről. A BL-ben a történelmi címvédésre törekedik Ancelotti gárdája, és minden adott ehhez. Nyilván annyi faktor befolyásolja ezt a sorozatot, hogy kár is lenne kiemelni egyet-kettőt belőlük. A bajnokságot rosszul kezdték a királyiak, azonban egyre jobban másznak a rendíthetetlennek tűnő Barcelona után. Egyre inkább úgy tűnik, hogy miután az Atleticó keretét úgy elkapkodták, mint a Harry Potter könyveket, Spanyolországban ismét csak a két gigászi klub küzdelmét várhatjuk a bajnoki címért.

Meglátjuk, hogy mire lesz elég a 2014/2015-ös szezonban, a 100 milliókból összevásárolt klub. Teljes dicsőség - vagy megsemmisítő kudarcok? A későbbiekben minden kérdésünkre választ kapunk, addig is, az ESZKO köszöni a figyelmeteket, sziasztok! 

 

EszkoF                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: Kritikák
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkofoci.blog.hu/api/trackback/id/tr196779757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy szubjektív, kritikus oldal
süti beállítások módosítása