Egy szubjektív, kritikus oldal

2015. január 25. 09:54 - EszkoF

WWE Royal Rumble 2015 - Avagy az év első (és legérdekesebb) PPV-ja

Ma este, ahogy a legtöbb WWE fanatikus is tudja, egí hosszabb szünet után sor kerül, az év (szerintem legjobb, legizgalmasabb legérdekesebb) - és még sorolhatnám a szuperlatívuszokat - PPV-jára, a Royal Rumble-re. Azok akik nem tudják, hogy miről is van szó, olvassák figelemmel a cikket, benne sok kérdésre választ kaphatnak.

A Royal Rumble ugyanolyan PPV, mint a többi, azonban van egy olyan eseménye, amely kiemeli nálam a listáról és az első helyre helyezi. Ez pedig a 30 emberes Battle Royal mérkőzés. 30 pankrátor meghatározott időközönként lép ringbe, a kiejtés csakis a legfelső kötél fölötti átdobással történhet meg, akkor, ha az illető pankrátor mindkét lába éri a földet. Ezutóbbi szabályt rendesen ki is használja a szervezet, az utóbbi években számtalanszor láthattuk ahogy Kofi Kingston a gravitációt meghazudtolva, a kordonról, a kommentátori asztalról, vagy pusztán a saját két kezén állva jutott vissza a ringbe,

A WWE eddig 17 embert jelentett be a mérkőzésre, amik közül nekem egyen akadt meg a szemem, nevezetesen Fandangon. Mégis mi a túrót keres az ott? Ennyire lesínlett volna a WWE? Na de mindegy...HálIstennek Bo Dallas nincs ott. 13 név azonban még ismeretlen... A Royal Rumble mindig is a nagy visszatérések szetnélye volt, és most is mennek rendesen a találgatások. A legnagyobb kérdés persze a sérülése (filmforgatása) előtt FACE turn-t vett Randy Orton körül forognak de simán szóbajöhet itt Sheamus is. Illetve a RR az ahol, JBL-t idézve: "Soha nem tudod, hogy ki fog megjelenni a rámpán a visszaszámlálás végén."

Kik lehetnek az esélyesek? Nos rengeteg embert hallottam Bryranre voksolni, azonban annak hogy ő nyeri majd meg a RR-t nálam kb 1 a százhoz az esélye. Miért? Mert 1: nincs semmi dolga sem Seth-el, sem Cena-val, sem Lesnarral, akik közül ugye egy ott lesz ,majd a Wrestlemania-n, mint WWE bajnok. És 2: Bryan valószínűleg az Authorityval fog gondba keveredni, mert miattuk esik majd ki a 30 emberes meccsből. A helyzetet én úgy képzelem el, mint Punkot tavaly. Csak sajnos ez a törpekecskegnóm akármi nem fog elhúzni a csába. Pedig szívesen lecserélném egy CM Punkra. Na de menjünk tovább.

Nálam a Royal Rumble győztesére két reális jelentkező maradt, és dögöljek meg ha tudok választani közülük. Roman Reigns, illetve a minden reményem szerint visszatérő Randy Orton.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

Reigns és Orton célkeresztjében egyaránt az Authority üdvöskéje, Seth Rollins van, még akkoris , ha Reigns jelenleg BIg Show-al bohóckodik, és bizony nagy az esélye annak hogy hétfő reggel már a melírozott lesz a bajnok. Rengeteget variáltam, hogy miként és hogyan lehetne mindhármukat összetenni + még valakit, de sehogy sem áll össze a kép. De egyenlőre kár is filózni, először csendüljőn fel az arénában az "I hear voices in my head" dalsor, és majd lehet variálni a szálakat.

Brock Lesnar vs Seth Rollins vs John Cena

 

Na kéremszépen. Nem kertelek elmondom ez hogy lesz. Cena megnyeri a meccset, úgy hogy végigfetrengi az egészet, majd Rollins beváltja a táskát. VAAAGY. Valami deus ex machina során Lesnar megtartja az övet, bár ennek annyi esélyét látom  minthogy az ember összefusson egy eszkimóval az Egyenlítő mentén. Mivel a Royal Rumble győztese 99 százalék hogy FACE lesz, ezért Müzli, a nép vezetője gakorlatilag ki is esik az esélyesek listájáról. Itt a lényeg tényleg azon van, hogy Lesnar vagy Rolins? Személy szerint, a hétfőn bemutatott tombolása után én Lesnarnak drukkolok, de nagy valószínűséggel a RR-ről az EX-Shieldes fog WWE övvel távozni.

A többi meccset gyakorlatilag fölösleges is kiemelni a címek közül mert javában töltelék. Pár sorban összefoglalom mindet. A TT övért folyó meccs kiszámíthatatlan azonban még ez sem teszi izgalmassá és nagyon várttá. Az egyetlen izgalmat Sandow viheti bele, valami kis baromsággal amin mindíg jót röhöghetünk.

Az Ascencion győzelme csak azért nem száz száalékos mert egyik meccs sem az, de biztosak lehetünk abban hogy az új csapat nem fog kikapni az első PPV meccsén. És mi jelenthetne nagyobb győzelmet, ha nem egy már-már legendásnak mondható csapat legyőzése?

New Day vs Egy buzi és két szopóágra került kiváló wrestler: hagyjuk.... Fölösleges is beszélni,ennél nagyobb tölteléket is ritkán lát az ember. A Cesaro-Kidd TT nagyszerű lehetne dehát....Odatették őket a szopókáját nyalogató homokozószökevény mellé. Mit mondjak... Csodás.

Díva meccs....Nem tudom mi értelme van TT meccset rakni az övmeccs helyett de.... Ők tudják. Remélem Paige hamarosan visszakerül az övközelbe és elveszi Nikkitől mert olyan jó dívát ritkán lát az ember akár egy évtized alatt is.

Ennyi tehát a RR felvezetője, hétfőn jelentkezünk az összefoglalójával, ami lehet hogy véres kritika lesz, azonban minden bizonnyal többet megtudunk majd az elénk táruló év szerkezeti felépítettségéről. Sziasztok!

 

EszkoF        

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkofoci.blog.hu/api/trackback/id/tr587106671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy szubjektív, kritikus oldal
süti beállítások módosítása