Egy szubjektív, kritikus oldal

2015. február 07. 18:48 - JorgeTheBlobfish

TFL (The Four Leagues) Sorozat - 4+1 kérdés a hétvégére

Közeleg az európai kupaszezon újjáéledésének pillanata, a következő két hétvége tehát a felkészülés jegyében fog telni. Bár az egy napra jutó rangadók száma azt sugallja, legalább olyan fontos ez a két játéknap, mint a BL nyolcaddöntői. Hogy csak az előttünk álló hétvégéről beszéljünk, lesz itt Juve-Milan, Liverpool-Everton és még néhány worth-watching meccs (a cikk szombat este íródott, így a Real-Atlético és a Tottenham-Arsenal már nem kerülhetett bele a cikkbe), de nem lövünk le minden poént. Vediamo!

european-leagues.jpg

1. kérdés: Megérte-e a Milannak a januári kapkodás/pénzszórás?

Galliani hozta a formáját, és idén januárban is előállt néhány bargain-bin transzferrel, amivel a szurkolók nagy részét felháborította. Nem a játékosok minőségével van a baj, hiszen papíron Destro az egyik legígéretesebb olasz támadó, Cerci a tavalyi szezon legjobbja, Paletta pedig jó lehet(ne) a védelmi lyukak betömésére. De mindez csak elmélet, a kegyetlen igazság pedig az, hogy még mindig nincs egyetlen épkézláb védekező játékos sem a csapatban, a tökéletesen kompakt Juve ellen pedig nagyon visszaüthet ez a hiányosság. Allegrit sokat szidták amiatt, mert nem képes rotálni a keretet, meg hogy nem ad elég esélyt a fiataloknak, de a Juventus a legöregebb és legfáradtabb tizenegyével is felvenné a versenyt ezzel a Milannal. Az ősszel egy nagyon szar meccsen egy-null lett a Juvénak, és most sem kapnánk szívrohamot a meglepetéstől, ha egy korai Llorente-gól után végigpasszolgatnák a hátralevő perceket. A Milannak győzni kell, elsősorban azért, mert ismét elúszni látszik az Európa-liga-szereplés. 

carlos-tevez.jpg

2. kérdés: Lesz-e az Evertonnak egy Jagielkája?

Mert ősszel volt neki, és a hátvéd a 91. percben betalálva megmentett egy pontot a hazaiaknak. A Liverpool akkor is győzelmet érdemelt volna, és a forma alapján most is azt érdemelne. De ismerjük a Poolt, és tudjuk, mennyire hektikus tud lenni a játékuk, hiszen ugyanezt a csapatot láttuk 2010 és 2013 ősze között, mielőtt az egyszezonos csoda el nem jött. A Mersey-parti derbi megint lesüllyedt egy középmezőnybeli posványharccá, amelynek sorsa leginkább a két csatáron, Lukakun és Sturridge-en múlik, főleg úgy, hogy a védelemben ilyen Emre Can és John Stones-félék szaladgálnak. De még mindig ez a legjobb program szombat estére. 

_72579653_liverpoolvevertongetty.jpg

3. kérdés: Közelebb kerül-e a Barca a Reálhoz?

De még előtte: valaki megmagyarázná nekem (valaki, aki látta is) hogy mi a sz@r történt a Real Madriddal? Listavezetőként négy gólt kaptak az Atleticótól, és ha hiszünk az összefoglalóknak, akkor a játékuk a nullához konvergált. Statisztikák: az Atleticónak 17 helyzete volt, míg a Realnak 4, a játék egyetlen szegmensében sem mutattak semmit, Cristiano Ronaldo pedig effektíve nulla volt, 0 helyzettel, 0 lövéssel és 0 jelentős megmozdulással. Egyrészt hurrá és Simeone for president, másrészt mi.a.sz@r?? Mindenesetre a Barca előtt ott a lehetőség, hogy a rákapaszkodjon az ősellenségre, ehhez a Bilbaót kéne legyőzni. Minden adott hozzá. 

466600137_0.jpg

4. kérdés: Miért nincs szükség Szalaira?

Az első számú magyar csatártehetséget ezúttal sem cserélték be, annak ellenére, hogy a Volland-Firmino csatárduó semmire sem ment a Wolfsburg ellen. Most kéne összefogni a magyar szurkolóknak és trolloknak, és szétbombázni a Hoffenheim Facebook-portálját, ahogy az Ipswich Townnal vagy a Notts Countyval tették. Szalait a kezdőbe! (Annyira lefutott és unalmas ez a Bundásliga, hogy Szalai maradt az egyetlen beszédtéma.)

3796972607.jpg

4+1. kérdés: Néz valaki Afrika-kupát?

Mert megéri. Soha nem látott klasszikus döntőre van kilátás, Elefántcsontpart és Ghána között, vasárnap este nyolc órától. Végre valaki olyan nyeri meg a kontinenstornát, aki tényleg megérdemli, aki hosszú ideje minőséget képvisel a világfutball porondján is. Nem a mázlista egyiptomiak, akik egymás után háromszor nyertek, de vb-re egyszer sem jutottak ki, és nem is az olyan "egynyári slágerek", mint Zambia vagy Nigéria. Az egyetlen, amit sajnálok, hogy sem Drogba, sem Essien nem lesz ott a döntőben, de ez csak lelkifájdalom, a két csapat kerete ugyanis továbbra is minőségi játékosokból áll. Tehát vasárnap nyolc órakor, az EuroSporton ANK-döntő (legalább a döntőt nézzük meg).

dtl_7_2_2015_12_44_31.jpg

Kedden RAW-kritikával jelentkezünk, focis posztokról egyelőre semmi biztosat nem mondhatunk, de biztosan lesznek még, így hogy közeledik a BL. Addig is lájkoljatok satöbbi. _Jorge

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkofoci.blog.hu/api/trackback/id/tr287149831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy szubjektív, kritikus oldal
süti beállítások módosítása