Egy szubjektív, kritikus oldal

2015. május 18. 18:38 - EszkoF

WWE - Payback 2015 - Szinvonal volt, sztori nem

Elérkeztünk a Paybackhez juhéééé. Általam az egyik legsablonosabb PPV-ja az évnek de ebbe ne menjünk bele. Igazából nem annyira jó a WWE, hogy kapásból megnézzem mikor hazaérek, ezért kerül fel ilyen későn a kritika. A Trónok Harca epizódjai még mindig a pankráció előtt állnak az általam felállitott hierarchiában, de igazából kedvem se volt sok, mert tegnap már megjósoltuk az eredményeket. Hát...Aki olvassa a cikket facebook oldalunkra küldjön már egy fogadóirodát ahol wwe-re lehet fogadni, mert ha ezzel pénzt lehet keresni, akkor picsa gazdagok leszünk. Elgondolkoztam, hogy mi lennénk ennyire jók, vagy ez a toszott pankráció ennyire kiszámitható? 20-80 százalékban dőlt bennem el a mérleg. A meccsek szinvonala egy két kivétellel szerintem teljesen rendben volt, de hogy a WM óta szart nem haladtunk semmiben, az is biztos. Payback bitches!

A Kick OFF-ban szereplő R-Truth Stardust meccsről nem is hallottam, a WWE Pankráció nevezetű magyar oldalon (akiknek nagyban köszönhető, hgoy azok akik olvassák ezt a cikket ismernek minket) láttam először, hogy volt ilyen. Hát kössz. Kiszúrták az emberek szemét egy ilyen jelentéktelen szarral (mert, hogy én nem néztem meg utólag, az is biztos.) A másik kick off meccsen jött a tippünk az Ascencion elpicsázta a két imitáló bajnokot. Kérdéses, hogy ez most push-ként akar-e funkcionálni náluk, mert ha igen, akkor annak valami bitang gyenge. Az Uso-k eltűntek, az egész kibaszott rosterben két csapat van, akik minden héten részt vesznek az adásokon, ezek meg egymással buzulnak? Fasza helyzet nem mondom. Annyi logikájuk mondjuk hátha van, hogy ezek után a kibaszott öv fele küldik ezeket is, meg a két vadembert is. Egy tippből egy pipa.

A rendes adás a Ziggler Barett meccsel indult, ami szódával és egy jó adag jó indulattal talán elment, az a pár csepp vér a végén abszolút nem jelentett semmilyen izgalom fokozódást senkinél szerintem. Megvolt Ziggler büszkeségi visszavágása is (seggcsókolás) illetve Sheamus győzelme úgyhogy most kvittek ezek az élteképtelenek. Mindketten nyertek egyet, és mindketten kinyalták a másik valagát. Szegényekkel ki tudja meddig húzzák még ezt, valjuk be, nincs mit csinálni velük. Pedig ha lenne WHC öv... Tudom, hogy rengeteg esetben felhozom ezt, de egyszerűen nem lehet elégszer és eléggé kihangsúlyozni, hogy mennyire kéne az a második öv és a roster ketté válása... Bragging Rights, drafting...valakinek még ismerősek ezek a fogalmak? Jorge tippje mellesleg jött, kettőböl kettő.

A New Day egy hatalmas rakás szarkupac egy halom gőzölgő legyek által megszállot szájbakúrt trágyadomb tetején.A BDSRSTNT. Én ilyen szánalmas csapatot még nem basztam életemben, mint ez a három nyugágybérletes fasz. Egyfelől átmennek Bo Dallasba akinek a nevétől kapásból hányingert kapok, másrészről pedig átmennek a csicska bajnok Rollins-ba, mert fair győzelmük eddig még nem nagyon volt. Nagyon várom már, hogy a Lucha Dragons vagy az Ascencion kitakaritsa ezeket a homofób faszokat innen, mert sokszor annyira fel tud baszni az a Xavier, vagy ki a tököm, hogy legszivesebben leköpném a monitort. A tipp itt is jött, mondjuk nem kéne fényeznünk magunkat, az ilyen kiszámitható szarkupacok végkimenetelének megtippelése miatt. Háromból három.

Wyatték meccsét két percnél tovább nem néztem. Azon a Ryback ugráson kivül más nemigen történt ami emlitésre méltó. Nyilván mindenki tudta előre, hogy ez lesz a Payback egyik legszarabb meccse. Szar feud, nemlétező kémia a két pankrátor között, szar lesz a folytatás is, biztosak lehetünk benne. Wyatt of korsz nyert. mert valamivel fenn kell tartani hamvadó karakterét, de ez igy kurvára nem mehet tovább. Vagy csinálnak vele valami értelmeset, vagy inkább ne is szerepeltessék, mert lassan már én érzem magam kellemetlenül az ilyen erőltetett szar feudjai miatt. Nagyon bizom benne, hogy Ryback lesz az utolsó ilyen tipusú ellenfele. A TT-hez hasonlóan az eredményt itt sem volt nehéz megtippelni, a kreativok pedig a nadrágjukba szartak volna egy kis meglepetéstől. Négyből négy.

A US meccs a gála második legjobb meccse volt. Vita nélkül A többi holtversenyben utolsó, azonban ez, meg a főesemény nagyon ott voltak. Nyilván ez azért sikerült ilyenre, mert a pankrátorok körbeverték egymást az arénában, de akkor is. Az már egy pozitivumnak tudható be, hogy Szénából kihoztak egy átlagon felüli meccset - bár nagyon nagylelkű vagyok, ha ezt annak nevezem. Jorge kollega az Isten háta mögül, "Out of nowhere" előhúzta azt, ami tényleg megtörtént, nevezetesen, hogy Lana mondta ki azt a bűvős két szót az orosz őrnagy helyett. A meccs oké volt, rendben, letudva, azonban van itt pár kérdés. Először is. Mi lesz a US cim sorsa? Az ilyen open challengeket felejtsük el, mert azon kivül, hogy cimmeccset látunk minden adásban, nincs sok értelme. Másik : Hogyan folytatódik Lana és Rusev konfliktusa. Nem tudom, hogy a meccs utáni Backstage jelentben az a sminkfolt Lana arcán az ütésnyomokat akarta-e szimbolizálni, mert ha igen, akkor akár egy asszonyverő, pszichopatát is kihozhatnak Rusevből. Na jó kicsit messze kalandoztam, de tény, hogy a kommunistának lassan leáldoznak, az ő ideje lejárt, hacsak nem kerül a Ziggi, Barett, Sheamus szintű jobberkedés vlgtelen folyosójára. Széna nyert - ötből öt.

A diva meccs egy adag kulát nem ért, számomra ez a két sötétbe öltözött picsa nem jelent mást, mint a diva divizió újabb csúfos bukását, a Bellák face-ként pedig szerintem elfogadhatatlanok. Paige kell ide, nélküle szart nem ér az egész. Na meg hogy ilyen TT meccsekkel hülyitenek, mikor övmeccset kéne tolni az orrunk elé...Nem mintha az olyan baszottul szinvonalas lenne...de akkoris. Mellesleg itt már 6/6 volt a mérlegünk.

Neville megint nagyon jó meccset csinált, én egyszerűen imádom nézni a ringbeli teljesitményét. A legnagyobb gondom vele az, hogy egyenlőre sehol nem látok helyet neki, és nagyon elszomoritana, ha a Ziggler féle szopóágra kerülne. Ha ez a tényállás, akkor Bálor-t is hagyják inkább az NXT-ben, ne jöjjön ide, hogy aztán padozzon, mint Szalai a Hoffenheimban. Mikor Neville kiszámolással nyert és Barett visszasietett a ringbe azt hittem megőrülök, mert féltem, hogy a brittel bedaráltatják Neville-t. Hál istennek nem igy lett, Adrian pedig beadta a Red Arrow-t, ami szerintem a jelenlegi mezőny legjobb finisherje. Mese nélkül. 7-ből hét.

A főeseménytől egyáltalán nem vártam annyit, mint amennyit végül kihoztak belőle. Azt gondoltam, hogy valami teljesen sablonos fatal 4 way meccs lesz, folyamatos PIN törésekkel meg hasonló. De nem. Orton kissé háttérbe szorult a meccsen, és csak a végén adtak neki igazán teret, de sajnos nagyon látszott, hogy ő csak a Tripple powerbomb miatt volt ott. A tripple powerbomb, ami egy olyan momentuma volt ennek az egész évnek, hogy öröm volt nézni. Azt hittem eldobom az agyam, amikor láttam, hogy mire készülnek. Persze aztán a csicska bajnok és Kane is megkapták a magukét és maradt Ambrose és Reigns. Ez a szegmens hamar lejárt, majd a nagy bajnok aki minden meccsét egyedül hozza le, Kane segitségével és a HHH-től lopott finisherrel, megnyerte a meccset. Hogyan kell elbaszni egy főmeccset? Igy! Reméltem, hogy a King bejön és legalább lebassza a homokbúvárt, de semmi. Semmi az égadta kibaszott világon. Persze ez nem változtat azon, hogy a meccs fantasztikusan pörgős, izgalmas és fordulatos volt, de sztori szintjén szart nem haladtunk sehova. Valószinűleg a ma esti RAW után már többet fogunk tudni, de ez csak a jövő zenje. Mellesleg meg 8-ból 8.

Lzárult tehát a Payback. Kiszámitható volt as FUCK, a sztorik fejlődéséért pedig egyáltalán nem kárpótol a US és a főmeccs szinvonalassága. Holnap RAW kritika, nagyon várom ezt az adást, mert bizom egy nagy fordulatban, remélem, hogy nem húzzák tovább ugyanazokat a történeteket oda vissza, mert magamra pisálok. Szevasztok!

 

Címkék: WWE PPV
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkofoci.blog.hu/api/trackback/id/tr17470636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy szubjektív, kritikus oldal
süti beállítások módosítása