Egy szubjektív, kritikus oldal

2014. szeptember 17. 22:07 - EszkoF

Bajnokok Ligája 2014/2015 szeptember 16. (2.)

Bajnokok Ligája sorozatom második részében a 2014/15-ös kiirás első meccsnapjának B csoport beli meccseivel foglalkozom. A Liverpool a Ludogorets-et fogadta az Anfield Roadon, mig a Basel Madridba látogatott a Bajnokok Ligája cimvédőjéhez, a Real Madridhoz.

 

B-csoport:

 

Liverpool - Ludogorets Razgrad

 

A Ludogorets úgy jutott be a Bajnokok Ligája csoportköreibe, hogy a mindent eldöntő selejtezőn, egy izgalmas tizenegyespárbajban legyőzte a román Steaua együttesét, A csoportkörben pedig rögtön belekerültek a mélyvizbe. A találkozó egyértelmű esélyese természetesen az angol gárda volt, akiknek egydül a győzelem volt elfogadható hazai pályán. A mérkőzés viszont korántsem alakult olyan simán mint ahogy azt valószinűleg a liverpooliak elképzelték.Végül egy eszméletlen végjáték után, Gerrard 90. percben lőtt tizenegyes góljával, a Liverpool begyűjtötte a kötelező három pontot, viszont talán nem kis túlzás ha azt állitom, hogy ennél bizony még az angol szurkolók is többet vártak. Nyilván egy ilyen mérkőzés sok tényezőtől függ, véleményem szerint a Liverppolban sok tartalék van még, amit elő is kell húzniuk, különben hamar elvérezhet a legrangosabb európai kupasorozat küzdelmeiben.

 

Real Madrid - Basel

 

A svájci bajnok abban a tudatban érkezhetett a Santiago Bernabéuba, hogy ellenfele az utolsó két bajnoki mérkőzését elbukta a Real Sociedat illetve a városi rivális Atletico ellen. Természetesen a papirforma igy is a 10-szeres BL győztesnek kedvezett, amit az első félidőben alá is támaszottak. 37 perc alatt négy gólt rámoltak Ronaldóék Vaclik kapujába, illetve a második félidőben Karim Benzema a meccsnap lególzáporosabb mérkőzésévé tette a találkozót. A végeredmény talán nem túl nagy meglepetésre 5-1 lett. Vegyes gondolataim vannak a Real Madriddal kapcsolatban, nem igazán tudom elképzelni hogy egy nagyobb nemzetközi klub ellen (Bayern, Chelsea, vagy esetleg a Liverpool) hogyan bizonyitana a több szász milliót érő támadósor. Ez viszont még a jövő zenéje, mindenesetre ezt a kiütést nyugodtan vehetjük egy figyelmeztető lövésnek a riválisok felé, hogy a Real bizony komolyan gondolja hogy a BL történelme során először, cimvédés történjen a sorozatban.

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkofoci.blog.hu/api/trackback/id/tr666707303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy szubjektív, kritikus oldal
süti beállítások módosítása