Egy szubjektív, kritikus oldal

2014. december 09. 20:31 - EszkoF

WWE - RAW - 2014.12.08 - Slammy gála - Végre egy jó RAW?

Sziasztok!

WWE elemző sorozatunk első részének kezdése előtt vessünk egy pillantást a pankráció jelenlegi állására. Huuhh...Hol is kezdhetnénk... Van egy szellembajnok, akit vitathatatlannak hívnak valami relytélyes módon, illetve aki 2 hónapban egyszer jelenik meg adáson, és akkor sem bunyózik, hanem áll a zsíros barátja, Heyman mellett. Csodás. A gond az hogy egyáltalán nincs egy potenciális bajnokesélyes a szervezetnél...Talán Wyatt, de az ő útja most másfele tart. Széna pedig...hadd ne részletezzem az amerikaiak szuperhősét, a 86szoros bajnokot. Reigns sérült, Orton filmezni van, és ennyi lenne? Hát elég szégyen...

Tag Team részlegen siralmasan állunk, van 1 darab használható csapat, akik birtokolják is az övet, de rövid időn belül ők is egymás ellen fordulnak majd. És ki marad? Usoék, a két cirkuszista ééééés nagyjából ennyi. Fasza kis TT érát élünk mit mondjak.

Még annyit az adás előtt ,és akkor ezután tényleg a lényegre térek, hogy az övek egyesítése miatt tart ott a WWE most ahol. Borzalom volt ez a húzás, talán nem nagy kockázat, hogyha azt mondjuk, hogy az egész szervezet legnagyobb ökörsége a történelem folyamán. Ilyen baromságot soha nem lesz képes elkövetni senki aki valaha is megfordul majd ott. Rengetek tehetségtől vették el a lehetőségeket, és így már tényleg csak az lehet bajnok aki John Szénának hívnak, vagy az aki be sem jár adásokra. Na de nézzük az adást:

 

Greenville-ben került sor idén a Slammy gála megrendezésére, ami abból áll, hogy mindenféle díjakat osztanak ki a szupersztárok között, amiket az idei év folyamán elért teljesítményükkel érdemelhettek ki. Példa erre az év szupersztárja , vagy az év meccse, satöbbi satöbbi...Később kitérünk külön mindenik díjazottra.

slammys.jpg

Az adás elején jött Lawler majd Seth Green, hogy kihírdesse a "This is Awesome Moment of the Year" díjat. Hát őszintén szólva a nevezettek közül én kettőre mondta azt hogy tényleg AWESOME volt, ezek pedig Sting megjelenése, illetve a nagy trió sörözése és beszélgetése a Wrestlemania 30-on. Ezektől még mindíg ráz a hideg, hiába láttam már mindkettőt, számtalanszor, ha Steve Austint láthatom a ringben az nekem már felér egy díjjal. De talán jogosabb is ,hogy Sting kapta, mert azért mégiscsak egy másfél éve húzódó dolgot zárt le, véget vetett HHH és felesége hatalmának (sajnos.) Sürgősen kell a WWE-nek egy komoly COO, lehetőleg heel, ne ilyen Bryan-ek akitől falra mászok. De ez talán még odébb van.

Ziggler vs Rollins

ÖÖÖÖÖ....Egy dolog van amit megjegyeznék. Magasról letojom hogy ki nyert ezen a meccsen, azonban Seth igazán elhagyhatná a két lábtörlőjét, hiszen nagyon sokat vesznek el abból a geynó, heel karakteréből. Így csak egy nyomorék lesz aki egyedül képtelen meccset nyerni azonban ha a két pincsijét elhagyná, akkor ki lehetne alakítani neki egy komoly, ördögi heel karaktert ami sokkal értékelhetőbb lenne, mint ez.

Stardust vs Kofi Kingston

Ez a New Day.....áááá hagyjuk. Milka Csoki Tag Team, komoly repülő finisherek ide vagy oda, nem triók kellenek ide hanem Tag Teamek könyörgöm. Jó persze a Shield is trió volt de olyan csapat egszer van 5 évben. Ezekből is lehet nyilván kettőt kiválasztani hogy majd azok menjenek az övekért, de ott volt a Henry-Show csapat. Azt mi a lehorzsolt csirkemájért kellett felbombázni? Senki ne mondja nekem hogy nem találtak volna egy-egy embert az SS meccsbe, és ezért. Senki. Stardust....Nevetséges. Goldust szintén. Cirkuszba se jók ameddig ilyen a karakterük.

Heyman a backstage-ben... Persze Ghost Lesnar nem jön mert akkor összedőlne a galaxisunk, de ez a zsíros hóember bezzeg itt mászkál és isteníti a WWE vitathatatlan, láthatatlan, legyőzhetetlen bajnokát. Taps-taps.

Az év MEGLEPŐ! visszatérése. Azért emeltem ki a meglepő szót mert a 4 jelöltből 2 volt igazán meglepő, mert mind Hulk Hogan, mind Batista visszatérését elbaszták azzal hogy bejelentették. És Batista volt a durvább. Aki ezt a húzást érti az kérem szóljon mert azóta sem sikerült megfejtenem, hogy mi értelme volt 1 hónappal előtte bepromózni ezt a majmot, hogy aztán 5 hónapra rá lelépjen. Szép kis jobber ez a Batista is mit ne mondjak... Ultimate Warrior visszatérésére nem emlékszem igazán de ha jól tudom az is be volt jelentve, így hát The Rock maradt volna számomra, azonban a közönség UW-t szvazta meg, aki a visszatérése napját követő napon sajnálatos módon el is hunyt.

images.jpg

Charlotte vs Natalya

Ha nem bánjátok erről nem írnék véleményt mivel átugrottam a meccset, nem érdekelnek az ilyen adáskitöltő dolgok.

Az év legsokkolóbb momentuma.... Hááát öccsééém. Nem tudom hová süllyedhet még ez a fostalicska WWE, de ez már felháborító. Az sem volt elfogadható, hogy ez a faszkalap, bajnoknak nevezett Lesnar megverte Undertakert egy olyan meccsen, ahol UT nem csinált jóformán semmit, és a meccs után mint a kisgyerek akit megvertek a játszótéren ballagott ki az arénából. Na de az, hogy ezért még díjat is kap Lesnar...Érdekes.Úgy néz ki az amerikaiknak tényleg víz van az agyuk helyén. Számomra a legsokkolóbb jelenet Seth árulása volt, minden kétséget kízárva.

undertaker-pierde-ante-brock-lesnar.jpg

Nem vagyok egy Wyatt fan, és ezt valószínűleg minden posztnál hangoztatni fogom, mert nem vagyok nagy híve a "sokat pofázunk, és keveset harcolunk" teóriának. Gondoltam ez az idegbeteg Ambrose megint eltemeti a székek alá, de a szellemi megváltások vezetője most megúszta egy székkel az arcában. Valószínűleg a TLC-n Wyatt győz majd, mert nem hinném, hogy kétszer egymás után megveretik Ambrose-al.

Az év dívája nálam Paige lett volna, mert rég láttam olyan csajt ennél a szájbakúrt szervezetnél, aki tényleg felkeltette a figyelmemet. Paige volt az első hosszú idő után, aki miatt érdemesnek találtam, hogy megnézzem a díva meccseket. Sajnos az öv közeléből elkergették Jeff Hardyt a szervezettől, de remélem lesz még esélye neki a bajnoki címre.

Harper vs Rowan

A két volt Wyatt family tag meccse számomra elég gyengére sikerült, már-már töltelék meccsnek mondanám. Nem tudom minek keverik a szálakat. Az SS hatása azért érződik még az adásokon de erre majd később térnék ki.

Megjött a parlament homokozó pártjának vezetője is, Adam Róza, a kis aranyos nyalókájával a nyakában. HálIstennek nem volt 5 percnél több szerepe mert nem bírom a Conchita-t megszégyenítő transzvesztita pofáját.A LOL moment jogosan ment Sandowhoz, vagyis Mizhez. Előbb utóbb, meglesz köztük az ellentét, nagyon várom már azt a napot.

Ryback & Usos vs Miz és Mizdown & Kane

Töltelék. A meccs maga nem volt jó, egyedül Mizdown bohóckodása tudta feldobni ezt az egészet. 

Az év meccse...Na itt már komolyodott a téma. A jelöltek közül igazából két meccsre néztem úgy mint potenciális Match of the Year. A Bryan Orton Batista meccset inkább hagyjuk. Jó hogy nem a koporsóból akarták visszahozni Mr.Kecskét. Borzalmas végkimenelet volt. Borzalmas. Az év meccse nálam döntetlen lett volna, mint a Shield Evolution, mind az SS meccs óriási volt. Ziggler amit leművelt a Survivor Series-en az emberfeletti volt, illetve Sting is nagyban hozzájárul ehhez a díjhoz.

index_1.jpg

A díva mecssnek halvány lila füstölgő fingom sincs hogy mi értelme volt. Adásidőt is ki kell tölteni valamivel... A legextrémebb momentum. Hát volt ott bőven és talán tényleg Jerricho érdemelte meg, hiszen azért olyan ugrást nem produkálnak a szupersztárok amióta a WWE gyermekbarát lett. Főleg elismerendő egy olyan szupersztáról aki jobberként jár dolgozni kétszer egy évben.

Év szupersztárja díj. Reméltem hogy Reigns lesz, mert az esélyt adott volna neki a megjelenésre, és így is lett. Bryan? Fél évet hiányzott. Széna? Ne mááár... Lesnar? Akkor már inkább Széna vagy Bryan. Ambrose/Rollins? Jók voltak de nem eléggé. Wyatt? Elgondolkodtató, de ha belegondolunk akkor egy két nagy villanáson kívül nem alkotott maradandót. Talán jövőre... Csodáltam hogy Orton nem volt benne, úgy néz ki még mindíg filemzni jár, valószínűleg a Royal Rumble-en fog visszatérni.

reigns.jpg

A főesemény sem volt egy nagy durranás, nem értem hogy miért erőltetik még mindíg ezt az SS-en kialakult konfliktust. Szénát hagyják Rollinsak, Zigglert Harpernek, Showt, Rowannek, Kane-t pedig Rybacknek azt cső. Nem értem miért kell még mindíg egymás nyakán lógni. De szerencsére a végén a heel-ek győztek.

Összességében egy jó RAW volt, az előző kettőnél legalábbis mindenképpen jobb, Reigns remélhetőleg mostmár visszatér az adásokra is rendszeresen, láthattuk hogy Jerricho is itt lesz hétfőn. Vajon megint csak egy estére jön vagy most hosszabb távra? Vasárnap TLC, aminek a kritikájával hétfőn jövünk, addig viszont lesz még egy SMACKDOWN vélemény, illetve vaószínűleg az oldal focis vonalát is visszük tovább a héten. Jó szórakozást az oldalon. Sziasztok!

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkofoci.blog.hu/api/trackback/id/tr516970699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy szubjektív, kritikus oldal
süti beállítások módosítása