Egy szubjektív, kritikus oldal

2015. augusztus 18. 13:27 - EszkoF

WWE - RAW - 2015.08.17 - Növekszik a feszültség, mi lesz ebből?

A Summerslam előtti utolsó adáshoz érkeztünk és meg kell mondanom, hogy a hosszú hetek kínosan fos hétfői adásai után végre kaptunk valami értékelhető dolgot is. Nem, nem írtak jobb és a jövő szempontjából sokkal hasznosabb feudokat, csak pusztán az eddigieket pezsdítették fel úgy, hogy ne egy töltelék PPV-ként tekintsünk a vasárnapi eseményre. A feudoknál gyakorlatilag mindent elsütöttek amit csak lehet, úgyhogy _Jorge-t előre is sajnálom a Smackdown miatt. Na de ez itt a RAW volt, nézzük hogyan hangoltak rá minnket a Summerslamre.

Az adás nyitójelenete szerintem meglepően jó volt, annak ellenére, hogy HHH és Steph nyitották. Gyakorlatilag előadtak egy Summerslam promót és (legalábbis nekem) olyan szinten meghozták a kedvem a vasárnaphoz, hogy az nem igaz. Jobban belegondolva mondjuk valószínűleg feleakkorát fog szólni, mint amekkorára ebben a nyitányban felhypeolták, de legalább addig él majd bennünk a remény egy fasza adásról. A meccseket nem elemezném, arra ott lesz a vasárnapi Summerslam előzetesünk, de annyit még megemlítenék, hogy HHH állítása szerint 4 órás lesz az adás. NÉGY BASZDMEG! Három lehetőség merül fel. Vagy 4 óra minőségi pankrációt láthatunk majd, ami elég unlikely, vagy 4 óra elfuserált és indokolatlanul hosszúra nyújtott romhalmazt, vagy három óra pankrációt és még egy óra promót, reklámot, talán még egy Barátok közt ajánló is belefér majd. A WM után már az sem lepne meg.

Az Authority távozása után rátérünk a RAW-ra kezdődik az Orton és Cesaro kontra Owens és Sheamus meccs, ami iszonyat lassan indult be a szolárium elleni párt alelnökének folytonos menekülése miatt. Aztán mikor végre igazából elkezdődött a meccs, elég hamar lezavarták a srácok, és a csata végül a face pankrátorok győzelmével ért véget. Nem tudom, hogy Cesaro Neville féle átlendülése a kötélen, vagy Orton nem sikerült RKO-ja Owens-szen tényleg scriptelve voltak-e, de ők is emberek, ők is hibázhatnak.

A Backstage-ben a Rollins és a vezetőség közti párbeszéd számomra elég világossá tette, hogy ez a csata DC-vel fog véget érni. Először is nincs az az isten, hogy már ezt a két övet is egyesítség, még több lehetőségtől megfosztva a jövő pankrátorait, másrészt Stephanie egy olyant mondott, hogy "ha nyersz és BIRTOKOLNI IS FOGOD AZ ÖVEKET, akkor megkapod a szobrot". A szobor, ami annyira abszúrd baromság, hogy hogyha mégis megvalósulna, az tragédiába torkollana. Lényeg a lényeg, Steph szavai alapján egyáltalán nem biztos, hogy a győztes tényleg mindent visz majd, és akkor majd mindenki számára egyértelmű lesz, hogy ez a feud a bajnoki kihívó híján, csak időhúzásra volt jó.

A Reigns Harper meccs is sokat látott dolog már, nem igazán értem, hogy miért nem engedik ringen kívül egymásra a két csapatot, nem lesz ez sokkal vártabb így. Wyatt most sem volt sehol, ahogy gondolom vasárnap sem lesz, mert a dumáláson kívül mást nem igazán tud. Ez így van, ti is tudjátok, Wyatt a ringben a 0 és az 1 között tengődik, a finisherje egy fos, kicsavart DDT, azon kívül meg igazán említésre méltó, sajátos mozdulata nincs.Nagyon remélem, hogy a Summerslam után vége lesz ennek a feudnak. Valószínűleg vége lesz és akkor Wyatt megint betámad majd valakit full random jó szokásához méltan, hogy újabb két hónapig szórakoztasson minket az értelmetlen feudjával.

Végre Becky is debütált szólóban, igaz nem kapott 5 percnél többet, de legalább nyert. Nagyon tehetséges csaj, de félek, hogy Charlotte eszeveszett pusholása miatt háttérbe kényszerül, ha vége lesz ennek a leszbikus gangbang-nek. Az is kérdés, hogy mihez kezdnek majd egyéniben a 3v3v3-as meccs tagjai. Fox az eltűnik a gecibe legalábbis nagyon remélem, de mi lesz a többivel? Ki megy majd az övért, illetve a nagy barátnő face dívák mihez kezdenek majd, ha egymással szembe kerülnek. Nehéz lesz kibogozni ezt a Summerslam után, márpedig ki kell, mert az az öv lassan a plázakurva derekához nő.

Szerencsétlen Mark Henryhez nem sok mindent fűznék hozzá, nekem nem lenne képem az amerikai zászlóval kiállni oda, hogy száznegyvenharmadszorra is kikapjak ugyanattól az embertől. Utána viszont jött a hab a tortán, Lana pofon az imposztor picsának, majd Ziggler visszatérése, ami olyan energiafelhőt hozott magával, mint amilyeneket a Rock szokott egy-egy megjelenésnél. Nagyon kellett ide Ziggler, mert egyedül Lana volt képes lendíteni valamit a feudon, amióta filmet forgatott. Egy dolog zavar, mégpedig az, hogy a backstage-ben Ziggler egy 1vs1 - ről csacsogott közte és Rusev között és fel sem merült a vegyes tag team ötlete. Márpedig ha ezt nem használják ki, akkor tényleg légnélküli tér van a kreatívok fejében.

A Miz Ryback villámmeccset még csak kommentálni sem lehet, utána meg Big Show napjaink heel ideáljához méltan meghátrált a kihívástól. Ennyi. Ennyi történt az IC sztoriban. Talán ez volt az adás leggyengébb része. S hogy mi lesz ebből vasárnap? Egy abszolút háromesélyes összecsapás. Ki tudja, talán még szórakoztató is lesz.

Ismét az Authority érkezett a ringbe ezek után, mostmár azonban gyosran felkonferálták a csicska bajnokot is, ha valakinek véletlenül hiányzott volna. Megint hallhattuk a basic Rollins speechet, majd érkezett Széna, és megvallom őszintén az ő szövege kifejezetten tetszett. Ha nem lenne az a három mozdulatos, szuperhős aki, akkor még értékelni is tudnám. Rendesen beoltotta Rollinst, a szövegében egy cseep közönség seggét nyaló sor sem volt, úgyhogy pozitív csalódás volt számomra. Szépen befejezte, lecsicskázta vagy háromszor a csicska bajnokot és távozott. Na kéremszépen így kellene ezt csinálni. Még vagy 14 új mozdulat, és egy szerethető Széna válna belőle. Ugyan már 14 abszolút nem sok...

A 4vs4 TT meccset is annyiszor láttuk már, hogy megszámolni sem lehet. Most a Lucha Dragons pinelt egy borzasztó szánalmas befejezést eredményezve, úgyhogy vasárnap tuti nem ők nyernek. Csá. Ennyi. Frissítésről még csak ne is álmodjunk ezen a vonalon.

A végére pedig maradt a "nem is olyan nagy finálé". Lesnar otthonában állhatott a közönség elé, akik éltették is rendesen a bestiát. Mr. MicSkills over 1000 megint hatalmasat alakított, azonban jött Undertaker és ismételten picsán rúgta Lesnart. Mi lehet a célja ezzel a WWE-nek? El akarják dönteni, hogy ki a face és ki a heel? Nem fog menni. UT dominanciát akarnak a Summerslam előtt, hogy aztán Lesnar kivégezze a gálán? Talán. Azonban van egy olyan érzésem, hogy lesz itt még meglepetés, mert ha csak egy száraz, WM 30 rematch-et kapunk, akkor az nem túl sok. Nagyon remélem, hogy meglepnek minket valamivel. Valamivel, amit nem várnánk. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkofoci.blog.hu/api/trackback/id/tr577715136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy szubjektív, kritikus oldal
süti beállítások módosítása