Egy szubjektív, kritikus oldal

2015. január 31. 10:15 - EszkoF

TFL (The Four Leagues) Sorozat - Helyzetjelentés, hétvégi előzetes

Ahogy Európa nagy bajnokságaiba, úgy hozzánk is visszakerül a labdarúgás a középpontba, hiszen immáron, a Bundesliga által, újraindult téli szüneteltetése után mind a négy nagy európai bajnokság. Cikkünkben utánajárunk, hol is tartanak most egyenként a ligák, illetve olvashatjátok nálunk a négy bajnokság hétvégi előzeteseit is. Az őszi szezon lejárt, lassan beköszönt a tavasz, és kezdődik a nagy hajrá a bajnoki címekért. Nézzük, hogy is állnak jelenleg, európa topcsapatai a bajnokságukban.european-leagues.jpg

Angliában a Chelsea a szezon eleje óta vezeti a bajnokságot, mögötte hol kifáradva, hol sprintelve követi őt a Manchester City. A Soton, illetve a United sincs vészesen lemaradva, azonban szerintünk nyugodtan kijelenthetjük, lelkiismeret furdallás nélkül, hogy a bajnokság a City és a Chelsea között fog eldőlni. Személy szerint tőlem bárki megnyerhetné a PL-t csak ne a nagycsapatok ellen busszal és 20 emberrel védekező londoni együttes. Rengeteget hallom, hogy ők rúgták a legtöbb gólt a PL-ben meg ilyen s effajta hozzászólásokat. Azonban ha vetünk egy pillantást a City ellen mutatott játékukra, még őszről... Nem tudom melyik elfogult Chelsea fan nem húzza be a nyakát annak láttán. Mindenestre a Southampton teljesítménye mindenképpen dícsérendő, azonban most jön csak a java. Ha túlélik februárt, és a tavasz elejét, akkor bizony tényleg el kell majd gondolkozni azon, hogy a Bajnokok Ligájára utazhat az együttes. A Liverpoolról meg jobb ha nem is beszéünk. A csapatnak volt egy jó szezonja, végre beindult volna a játék, erre Suárez, a csapat motorja elhagyja a klubot, és minden úgy dől össze, mint a kártyavár. Az Arsenal pedig...talán idén is odaérnek majd a jól megszokott negyedik helyre.

Spanyolországban a tavalyihoz képest változatlan a helyzet. A három nagyágyú (mostmár az Atletico is az) tovább verseng a bajnoki címért. Itt is ugyanaz a helyzet nálam mint Angliában. Mindegy melyik nyeri, csak ne a Reál.(nem  vagyok Barcás) Tudom hogy a sok madridista itt ki is kapcsolja a böngészőjét, de ne kövezzetek meg azért mert nem szimpatikus számomra, a mindenkit megveszünk 30+ millióért, aki egy kicsit is felkapottabb.  Az olyan dumákat meg, hogy ez a világ legjobb csapatának sorsa, inkább hagyjuk. Most hogy Cristiano Ronaldo két meccses eltiltást kapott, lehetőség adódik a két riválisnak hogy felzárkózzanak. A bajnokság végkimeneteléről pedig...Abszolút kiszámíthatatlan, én a tavlayihoz hasonló őrületes versengést képzelek el, amelynek végén a bajnoki cím sorsa az utolsó fordulóban dől majd el.

Olaszországban a Juventus kissé meglógott a Roma elől. Őszintén szólva ez egy kétcsapatos bajnokság lett, a többi nagy olasz klubbnak esély sincs a torinói és a római gárda ellen. Az Inter és a Milán fej-fej mellett küzd a 10-11. helyen, a Napoli pedig már 13 pontra szemléli a listavezető Juventust a harmadik helyről. A bajnokság abszolút kiszámítható mostmár, nem hinném, hogy a Romában lesz annyi erő, hogy letaszítsa trónjáról, (mostanra) Olaszország egyeduralkodóját.

Németországban a bajnokság évek óta egycsapatos lett, a Bayern tovább sorozza ellenfeleit könyörtelenül, igaz tegnap kaptak egy szép verést, amitől talán észbe kapnak. Elveszíthetnék a következő két meccsüket is, akkor sem lenne bajban a bajnoki címük. Ami az embereket Németországban inkább gondolkoztatja, az a Dortmund szégyenteljes helyzete. Ha így folytatják, tavaszra már az lesz a legnagyobb kérdés, hogy bennt marad-e Klopp együttese a Bundesligában. A jövő évi BL szereplésről lemondhatnak a dortmundiak, és őszintén szólva idén sem látok nagy esélyt arra, hogy sokáig eljussanak a sorozatban. EszkoF

És akkor nézzük a hétvégi forduló előzetsét, avagy mire számíthatunk szombaton és vasárnap.

PL: A ködös Albionban a Chelsea pofás kis előnyt épített ki magának, de az őket ötpontos távolságból üldöző City komolyan lefaraghat ebből az előnyből – a két csapat szombat este egymásnak feszül a Stamford Bridge-en. A vendégeknek azzal van szerencséje, hogy a hétközi Liverpool elleni rangadó elég komolyan leamortizálta a Kékek keretét: ott van egyrészt Costa eltiltása, aztán Ivanović, David Luiz meg Fàbregas kérdőjeles szereplése (mindhárman lesérültek), végül a 120 perc okozta kimerültség. Hogyha ez mind a City kezére játszik, talán ellensúlyozni tudja azt a fostengert, amit az Arsenal meg a ’Boro ellen láthattunk tőlük. Mourinhónak (a körülmények tekintetében) elég lesz elkerülni a vereséget, ami... nos, mindenki tudja, mit jelent. Azért reménykedjünk egy színvonalas mérkőzésben. Egyébként elég középszerű a hétvége felhozatala, talán még egy MU-Leicester „derbit” tudnánk kiemelni, ahol a Van Gaal-bébik visszavághatnak a szezon eleji cumiért.

Primera: Rangadók mindig vannak Spanyolországban, csakhogy a rengeteg jónevű, de ingadozó formájú középcsapat miatt ezek többsége a szart sem érdekli. Két éve például leültem volna egy Malaga-Valenciára; négy-öt éve még kiegyenlített volt egy Barcelona-Villarreal. Manapság az ilyen _rangadók többsége vagy középmezőnybeli posványharc, vagy mélytorkos a gyengébb csapatnak. Utóbbira példa lehet a Real Madrid-Sociedad, ami a hétvége legkomolyabb meccse Spanyolországban, de a baszkok győzelme kb. annyira esélyes, mint oroszrulettben a döntetlen. Pedig milyen jó lenne, ha ismét egy pont lenne a különbség a két gigász között...

Serie A: Dögunalom. Hacsak meg nem ismétlődik a szeptemberi második forduló kavalkádja: a Milan 5-4-re nyert a Parma ellen, az Inter hetet lőtt a Sassuolónak. De nem fog megismétlődni, mert az Inter überszar, a Milan pedig überszar2. Az egyetlen dolog, amit sajnálhatunk, hogy a Juventus csak hónapok múlva fog komoly ellenféllel játszani, a Roma pedig úgy kéne szárnyaljon, mint a svájci frank, ahhoz hogy tartani tudja a lépést velük. És mivel a Banánkupa még nem ért véget (Afrikai Nemzetek Kupája), egy pár kulcsember még mindig hiányzik, a Romának még az Empoli legyőzése is gondot okozhat. Én személy szerint a Napoli-Lazio kettősnek fogok szurkolni, mert nélkülük egy lefutott, kiszámítható szeméthalom lenne ez az olasz bajnokság.

Bundesliga: Elkezdődött a Bundás is, a Bayern pedig rögtön akkora sallert kapott, hogy meghozta a kedvem német meccseket nézni. A forduló meccse a Leverkusen-Dortmund lesz, ami azért vicces, mert tavaly még az ezüstéremért vetélkedett a két csapat, idén pedig... a ’Kusen 9, a Dortmund 22 pontra van a második helytől. Klopp nem szándékozik lemondani, de szerintem az ágya alatt már ott pihen az utazótáska meg a felmondólevél, amelyet egy BL-kiesés esetén előhalászhat. Sajnálatos, ami velük történik, de ez már egy másik poszt témája. Addig is fogyasszuk a hétvégi menüt. _Jorge

Ennyí lenne mára a labdarúgás menüje. Hétfőn jelentlezünk a hétvégén történtekkel.Lassan megkezdődik a bajnokságokban a nagy versenyfutás a bajnoki címekért, és ne felejtsük el, hogy hamarosan BL meccsek is várnak ránk. Ne felejtsétek el, kedden Raw kritika, de addig is olvassátok a blogot, és jó szórakozást rajta! Sziasztok!  

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkofoci.blog.hu/api/trackback/id/tr67126497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy szubjektív, kritikus oldal
süti beállítások módosítása