Egy szubjektív, kritikus oldal

2015. február 24. 18:10 - EszkoF

WWE - RAW - 2015.02.23 - Itt kezdődik igazán az út a WM-re!

A FastLane utáni első RAW adáshoz érkeztünk tehát. Azt hiszem elásom azt az állításomat, hogy a PPV utáni adások mindíg fergetegesek, mert ez ilyen formában nem igaz. Tény hogy jók az ilyen RAW-k, azonban csak néha akad egy igazán ütős adás. Nem volt rossz ez sem, de ki tudtam volna nézni néhány helyen többet is belőle. Na de ne pofázzunk a semmiről, mint ahogy Széna Jani szokott, inkább vágjunk is bele az adás kritikájába.

 Az adás Ortonnal indult, mindenki újjong, jeej. Aztán jött az authority, és nyilván mindenki számításait telibe (nem) baszva felkérték Ortont a csatlakozásra. Kicseszettül eredeti sztori mit mondjak, azok után, hogy 4 hónappal ezelőtt kivégezték szinte, most megint a seggét nyalják. Marha hihető mit mondjak. Na mindegy, senkiben egy percig se forduljon meg, hogy Orton ismét heel lesz, és Authority tag. A helyzet az, hogy messze még a WM, és korai lenne teljes feudokat kialakítani. Ez így van még a meccsek nagy részével is, de azt majd a kritika során meglátjátok.

raw_1135_photo_017-327503710.jpg

 

BNB vs Dolph Ziggler

 

Nem volt egy Was Ist Das, azonban érdekes helyzet alakult ki az IC öv körül. Nekem nagyon úgy tűnik hogy a WM-re kezdik kiépíteni a Trpple Threatet, amit abszolút el is fogadnék csak legyen is így. Barettnek kegyetlenül érik az övvesztés, amit hozzátennék meg is érdemel, mert nem sokmindent csinál. Mondjuk én még hozzádobnék mondjuk egy R Truth-ot a Fatal 4 Way érdekében, de ne legyünk sokat akaróak. A másik érdekes téma az, hogy mire készül Ambrose az övvel. Nyilván mivel meccse lesz a WM-en érte, érdeke hogy vigyázzon rá, de azért mégis...Remélem nem az lesz, hogy majd a WM előtt visszaadja, mert ez egy remek lehetőség arra, hogy kiaknázzák a srác rejtett őrültségeit.

raw_1135_photo_047-1861401371.jpg

The Ascencion vs Prime Time Players

 

Én nem tudom, hogy ki hogy van vele, de ezek a Pokolgép Fanok már itt vannak egy jó ideje, és még abszolút semmi, de konkrétan kihangsúlyozom...semmit a büdös égvilágon nem csináltak. Most is volt egy meccsük ezellen a két mozgókatasztrófa ellen, laposra verték őket, mint a németek a brazilokat, azt kész. Nagyon kiváncsi vagyok hogy ez meddig fog így menni, mert őszintén szólva kezd elegem lenni abból, hogy minden adásból elvesznek 5 percet azért, hogy a földbe döngöljenek valakit (persze valószínűleg azalatt az öt perc alatt is Mr. Kecske pofázna szóval annyira nincs is baj)

raw_1135_photo_067-1556404633.jpg

 

Máris elkezdődött Reigns Road to WrestleManiája, méghozzá Bryan és Paul Heyman hozzájárulásával. Mindketten kijöttek, és megtették a dolgukat, igazán hatalmasnak és legyőzhetetlennek állítva be Reignst. Bryan monológjának kezdetén még bizakodtam, hogy valami értelmes fog kisülni ebből, de végül nagyon furán és izzadságszagúan erőltetetten jött ki az egész: kb. haver, tegnap este elvertél, elvetted tőlem a lehetőséget, hogy fő attrakció legyek az év legfontosabb eseményén, de nem baj, hajrá, látom benned a bajnokot, te vagy az igazi, te vagy az Egyetlen stb. Hát... Elég meredek. Egy biztos, hogy az elkövetkező hetekben nagyon erősen fogják nyomatni a szamoait.

raw_1135_photo_075-2882636276.jpg

 

The Usos vs Kidd and Cesaro

 

Csavar a történetben: ezúttal a két cica is belekeveredett a két rivális csapat meccsébe. Natalyától elég komoly heel megmozdulás volt az a diszkvalifikációt érő lehúzás, de legalább történik valami. Egyébként ez is amolyan félmegoldás, amit már megszoktunk: ne nyerjen megint a Cesaro-Kidd páros, mert akkor túl erősnek tűnnek, de ne is vegyük el rögtön az öveket tőlük. Natalya pont kapóra jött.

raw_1135_photo_102-2067194023.jpg

 

Stardust vs Jack Swagger

 

Nevetséges párosítás, de a vége... Az valami oltári röhej volt. Megy a meccs vagy másfél perce, mire megjelenik Goldust, és az egykori csapattárs Stardust annyira összecsokizza magát a látványától, hogy Swagger néhány másodperc alatt feladatja vele a meccset. Katasztrófa.

raw_1135_photo_124-2690852624.jpg

 

Következett a szokásos sehova nem vezető dialógusok egyike. Széna kijön, és elmondja a lehető legocsmányabbul soviniszta és sziruposan overpatriotic szöveget valaha. Rusev válaszol a maga három mondatos szókincsével, és azt mondja, hogy nem lesz visszavágó. Lófaszt nem lesz. Megmondom most mi fog jönni: Rusev ilyen Big E és R-Truth féle pankrátorokat fog a földbe döngölni néhány hétig, hogy ne unatkozzon, és közben menni fog a nagy üzengetés, az amerikázás és az orosz zászló lobogtatása. Egészen a WM-ig.

raw_1135_photo_141-2253616153.jpg

 

Paige and Emma vs Bella Twins

 

Nagyon elbasszák azzal a Díva részleget, hogy csak Paige illetve Nikki harcol az övért. Tudom, mindíg is mondom mennyire bírom Paiget mint karaktert, de nagyon szürkévé teszi a Diva Divíziót az, hogy két csaj megy végig az övért már lassan 2-3 hónapja. Persze ebben az is benne van, hogy a többi picsa a rosterben életképtelen de akkor miért nem hoznak valaki olyant, aki nem a pláza sminkrészlegének TV-jében látott először WWE-t? Hol vannak az olyan dívák, mint Melina, vagy Lita?

raw_1135_photo_162-762070817.jpg

 

Az Axel szegmensről írni borzasztóan nehéz, mert egy kegyetlenül nagy fos volt az egész. Megtudtuk, hogy idén is megrendezik az André The Giant Memorial Battle Royalt, ahova azok kerülnek be, akiknek már nincs abszolút semmilyen szerepük sehol. Mondjuk annak örülök, hogy Ryback otthagyta Zigglert, meg a báránybaszót. A Battle Royalt valószínűleg kettejük közül az egyik nyeri majd meg. És van egy olyan megérzésem, hogy ez a szerencsétlen Axel lesz az.

 

Roman Reigns and Daniel Bryan vs Randy Orton and Seth Rollins

 

A főesemény elég jó volt, persze hogy megtalálták a módját annak, hogy a kecskét valahogyan beletegyék a reflektorfénybe. Na de nem baj majd kihullik onnan ő is. Érdekesebb az, hogy Ortonnal mi lesz. Nyilván nem lesz újra Authority tag, mert ha így lenne, a WWE bzárhatná a boltot. Mellesleg meg itt látszott meg, mennyire segg az amerikai közönség. Ortonnak végig felváltva újjongtak és fújoltak, nem tudták eldönteni, hogy a Vipera per pillanat face vagy heel. És nem ez a legnagyobb baj, hanem az hogy nem tudnak különbséget tenni színjáték és sztori között. Ezért is éltetik folyton a Kecskét. Végül ahogyan arra számítani lehetett Reigns és a Kecske lehozták a meccset. Már most feszülnek az indulatok Orton és a vezetőség között, a Wm-ig pedig úgy elpattan majd a Vipera, hogy olyant ritkán lát az ember. De addig sajnos még át kell szenvedni egy pár adást a vezetőséges Ortonnal, de nyugalom emberek, valahogyan kibírjuk azt is, ugyanúgy, ahogy kibírtuk ezt a 4 hónapot, végig reménykedve.

raw_1135_photo_216-1728490406.jpg

 

Ezzel zárult tehát a hétfői Raw, nem volt egy nagy durranás, nagyjából a FastLane szintjére emelhető. Az út a Wrestlemaniára célegyenesbe ért, a pankrációs világ legnagyobb eseményétől már csak egy hónap választ el minket. Addig is, ha eddig nem lájkoltatok facebookon tegyétek meg az alábbi linken, hiszen nektek írjuk ezeket a cikkeket. Pénteken Smackdwon, addig is jó szórakozást, sziasztok!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkofoci.blog.hu/api/trackback/id/tr477212411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy szubjektív, kritikus oldal
süti beállítások módosítása