Egy szubjektív, kritikus oldal

2015. augusztus 10. 15:38 - JorgeTheBlobfish

TFL Sorozat - Futballszezon előrejelzés, avagy újra foci az ESZKO-n

comp-league.jpg

A hétvégén elrajtolt a Premier League, és újra nyakig vagyunk egy futballszezonban. A két blogger, EszkoF és Jorge megpróbálja felvázolni, mire is számíhatunk az elkövetkező kilenc hónapban. De ne tegyétek meg tippmixen.

Angliában az átigazolási szezon nem jelentett igazán nagy változást, egyedül Van Gaal készítette be nagyon durván a pénztárcáját a bevásárlásra, aminek meg is lett az eredménye. Nyár elején mindenki bajnokesélyesnek kiáltotta ki a Unitedet a szóban forgó pletykák miatt. Érkezett (nagy csalódásomra) Schweini ééééés ennyi? Ne haragudjatok ha valami nagy nevet kifelejtek de a távozók listája annyival kihangsúlyozandó, hogy ég és föld. Van Persie, Di Maria, Nani és még De Gea sorsa is kilátástalan. Szóval a United drukkerek helyében félnék ettől a szezontól, korántsem olyan biztos, hogy a bajnoki címért fognak harcolni a vörös ördögök. 

Liverpoolban Benteketől várják a megváltást, de legyünk reálisak, még a negyedik hely is álomszerűnek tűnhet. Igaz a Henderson Couthinho páros középpályán még sok vizet hajthat a vörösök malmára, de nem jöhet mindíg a kis brazil a 25 méteres góljaival, hogy kimentse a szarból a Rodgers gárdát. A Tottenham háza táján sem a legrózsásabb a helyzet, a londoniak vereséggel kezdték a bajnokságot, bár nem tudom az egyes "szakértők" mit is várnak tőlük. Egy (szerintem túlértékelt) Harry Kane véleményem szerint nem csinál tavaszt, és a Tottenham idén is csak MAXIMUM a 4. helyért harcolhat.

Az Arsenal már sokkal jogosabban lett bajnokesélyesnek kikiáltva, mint a United, azonban az év eljei HAZAI zakó a Weest Ham ellen nem éppen azt támasztja alá, hogy Wenger idén végre elhozza a hőn áhított bajnoki címet. Rendes csatáruk még mindíg nincs, azonban a a középpályán lassan helyreáll a rend, és a észbontóan fiatal védők is lassan felnőnek a feladathoz. Már csak egy Henry szerű támadó kell, mert Wellbeck nem az a gólzsák, akire egy bajnokságra vágyó csapatnak szüksége van.

A City-ben a legnagyobb hír Sterling érkezése volt eddig, aki sokak szerint eléggé túlértékelt játékos. És igazat is adok ezeknek az embereknek, csak néha furcsa, hogy pont egy Real drukker szájából hangzanak el ezek a szavak. Vélemélyem szerint Manchester kék oldalán még mindíg egy erős középhátvédre és egy komoly edzőre lenne szükség a bajnoki címhez, de az is befolyásolhatja a City szezonját, hogy mesterlövészük, kedvenc játékosom, Sergio Agüero milyen formában játszik majd, és hogy mennyit lesz sérült, mert nem éppen egy betonlábú játékos,

A világ legocsmányabb csapata (sajnálom Chelseasek, saját vélemény, ne hagyjátok abba a cikk olvasását) döntetlennel kezdte a szezont. Szinte semmit nem változtatott Mourinho a tavalyi kezdőcsapaton, a legkomolyabb hír Falcao érkezése volt, akinek szerintem a karrierje Monacoba érkezésekor tönkrement. Cech távozott, de amúgysem zavart sok vizet és ennyi. Maradt az őstehetségnek kikiáltott Hazard, maradt Willian, Fabregas, Costa, Courtois, Azpi, Ivanovics és a többi. Egy biztos. Ha olyan konzisztensen tudják majd hozni a meccseket, mint tavaly (ami az első meccs alapján egyáltalán nem biztos), akkor kevés kihívójuk akad idén a londoni kékeknek.

Top 4 a Premier League-ben : Manchester City, Chelsea, Arsenal. Liverpool. -EszkoF

 

2015-08-05_barcelona-roma_49_v1438814998.JPG

Van-e kihívó? Létezik-e a kihívó fogalma egy olyan bajnokságban, ahol a pénz 80 százalékát a Barca meg a Real vasalja fel? Lesz-e újabb Atléticónk? Legyünk reálisak: nem lesz. Ki legyen az? Maga az Atlético, akit megint szépen leépítettek, megfosztották legjobb középpályásától és egyetlen igazi centerétől? Nem. A Sevilla? Okosan igazoltak, de sokat is vesztettek, és ideális esetben sem lettek volna elég erősek a nagy duóhoz. A Valencia és a Bilbao pedig már nem nyom sokat a latba. Szóval ennyi; megint a Barca vagy Real a kérdés. A fantasztikusan felépített Nuevo Barcelona, ahol Valdés, Puyol, Xavi, Iniesta és Pedro helyett Bravo, Mathieu, Rakitics, Arda és Neymar/Suárez nyomatja a felpezsdített tiki-takát, vagy Benítez hiperdrága Madridja, amely a legnagyobb legendáját kicserélte két fiatal brazilra? Nem mondok nagyot azzal, ha szerintem Benítez személye fogja befolyásolni a legjobban az idei szezont. Hogyan teremt összhangot az öltözőben, mennyire tud rotálni (a Napolinál nem volt képes), milyen felállásban pakolja fel a sztárokat (vagyis marad-e Ancelotti 4-3-3-ja), engedi-e érvényesülni Casemirót és Danilót, vagy éppenséggel hogyan tudja kihozni a csapatot, ha gödörbe kerül (a Napolinál nagyon nehezen ment neki). Szóval, ja. Túl sok megválaszolatlan kérdés madridi oldalról. És a túloldalon adott egy Barca, amelyben szinte minden sínen van, amely méltó lehet elődjéhez, és akár a BL-címvédésre is pályázhat (jó, ezt minden év elején elsütjük). 

A top kettő alatt nehéz dönteni, szerintem a Sevilla és az Atlético szerzi meg a BL-helyeket, de ez csak vaktipp. Tipp: 1.Barcelona, 2.Real Madrid, 3.Sevilla, 4.Atlético  _Jorge

Németországban már sokkal egyszerűbb a képlet, mint Angliában. A Bayern egyeduralma továbbra is töretlen marad. PONT. Ezt így lazán kijelenthetjük, kétlem, hogy van olyan mazochista, aki a szezon előtt képes a Wolfsburgra vagy a Dortmundra fogadni. A bajorok kicsit sem gyengültek, eddig minden sztárjátékosukat sikerült megtartaniuk, sőt még egy Vidallal is gazdagabbak lettek. Ha Guardiola nem erőszakolná a tikitakát olyan eszeveszettül, talán nemzetközi szinten is maradandót alkothatnak, de félek, hogy az idéni is egy olyan év lesz, amelyben a Bayern nem fogja tudni felvenni a versenyt az európai topcsapatokkal. A Dortmund a talvalyi csőd után már csak jobb szezon elé nézhet, de Klopp nélkül kérdéses a Nyugat-németországi csapat jövője. Annál jobban kacsintgat a cím felé a Wolfsburg, aki még nem veszítette el belga fenegyerekét, De Bruyne-t, úgyhogy ha a bajnoki cím nem is, de a második hely idén is megvalósítható céllá válhat. A Leverkusen és a Glachbach szerintem idén is csak a harmadik helyért fog küzdeni, azonban ebbe a csatába esetleg a Dortmund, vagy a Schalke is beleszólhat. Németországban mindíg változnak a dolgok, sosem tudhatjuk, hogy idén melyik középcsapat kapja el jól a fonalat.

Top 4 tipp a Bundesligában : Bayern München, Wolfsburg, Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund. - EszkoF

 

ctcab2ur4660-2344-kf8d-u1060773273464juc-700x394_lastampa_it.jpg

 

Az elmúlt három évben rendre melléfogtam azzal, hogy a Juventust verhetőnek és előzhetőnek gondoltam, ezért most kerek perec kijelentem: a Juventus lesz a bajnok. Tavaly az egyetlen csapat, amely megszorongatta a Juve tökét, az a Roma volt, de ők is kipukkadtak amolyan rudigarcíás stílusban, a többi csapatnak pedig a bajnokság negyedétől kábé elúszott az esélye a scudettóra. Tehát kijelenthető, hogy senki nem tudott olyan konzisztensen jó formát hozni, mint a Zebrák, ráadásul nekik még ott volt a BL is. És még nem láttam arra jelet, hogy ez az idei szezontól változna; magyarán mindenki maradt a saját súlykategóriájában. FIFA-analógiával élve: a Juve maradt ötcsillagos, a Roma meg a Lazio négy és feles (a Laziónak még ez is sok), a Napoli, Fiorentina, Milan és Inter pedig a négycsillagon stagnálnak. Az egyetlen érv, amia Juve ellen szól, hogy nagyon komoly őrségváltás történt a csapatban. Pirlo, a csapat agya és mozgatórugója visszavonult, Tévez, a legfőbb gólgyáros hazament levezetni, és a rendkívül sokoldalú Vidalt Münchenbe csábították. Helyükre érkezett egy leárazott Khedira, aki tavaly még a padot sem fogta meg Madridban, egy kegyvesztett de még mindig fantasztikus Mandzukics meg egy fiatal Dybala, aki még mindig nem Tévez. Egyszóval Allegrinek új csapatot kell építenie, a tavalyi eredmények hatalmas nyomása alatt.

Nézzünk körül Rómában; a Farkasok eddig fantasztikus nyarat futnak. Megvették Szczesnyt, aki szerintem még mindig a világ egyik legjobb kapusa, a technikás és gyors Salahot meg a nehézsúlyú Dzekót. Remek vásár mind a három, de nagy minőségbeli ugrás nem történt. A Lazio nagy csendben kidobta az öregeket, és lassan építkezik a BL-pénzben reménykedve, de ezzel a csapattal így is remek esélyei vannak. Milánóban továbbra is kukázás történik, én Mihajlovics Milanját előbbre teszem az Internél, de így is maximum egy ötödik helyet tippelek nekik.  A Luiz Adrianók meg Joveticsek nem csinálnak bajnokcsapatot. A Fio meg a Napoli szerintem maradnak szimpatikus El-csapatok, a kicsik közül pedig az Empolit meg a meggyőző újonc Carpit látnám az élbolyban. Tipp: 1.Juventus, 2.Lazio, 3.Roma, 4.Napoli  _Jorge

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkofoci.blog.hu/api/trackback/id/tr187695538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy szubjektív, kritikus oldal
süti beállítások módosítása