Egy szubjektív, kritikus oldal

2014. szeptember 17. 18:20 - EszkoF

Bajnokok Ligája 2014/2015 szeptember 16.

Elkezdődtek hát a BL csoportköreinek első mérkőzései. 

 

Az első meccsnap találkozóinak listájára pillantva viszonylag egyértelmű végkimenteleket jósolhattunk volna meg, hiszen a Dortmund-Arsenal találkozón kivül, többnyire papirforma eredményeket vártunk volna. Született azonban néhány meglepetés is kedden, nézzük a 2014/15-ös Bajnokok Ligája első napjának mérközéseit.

A-csoport:

 

Juventus - Malmö FF

 

Az A csoport első találkozóján az immáron Massimiliano Allegri által irányitott Juventus fogadta a svéd Malmö csapatát. Őszintén szólva nem is vártam sokat a Juventustól, a BL-ben soha nem villogtak amióta Antonio Conte visszahúzta őket a 2006-után bekövetkezett, úgynevezett csőd után. Végül nehezen, de 2-0 ra, egy Tevez duplával sikerült legyőzni a svéd ellenfelet Torinóban. A könnyű csoport miatt kétlem hogy a Juventusnak gondjai lennének a csoportból való kijutással, azonban az egyenes kieséses szakaszban -a tavalyi szezonhoz hasonlóan- valószinüleg ez már kevés lesz.

 

Olympiacos - Atletico Madrid

 

Miközben Torinóban a Juventus nehézkésen nyert svéd ellenfele ellen, aközben Görögországban az Olympiakosz és a spanyol bajnoki cimvédő Atletico Madrid produkált gólzáporos mérkőzést szurkolóik kisebb-nagyobb örömére. Érdekes meccs volt, az Atletico próbált visszakavarodni a mérközésbe az első fél órában bekapott két gól után, de Griezmann kései gólja már csak szépségtapasz volt a spanyol bajnoknak.Nem tulajdonitottam különösebb jelentőséget az A csoportnak hiszen a tabellára pillantva a papirforma szerint egyből egy EASY Juve-Atleti továbbjutást várnánk, az Olympiakos görögországi győzelme azonban komolyan megkeverheti a kártyákat.  Az Atletico ezáltal jelentős hátrányba került az A csoportban levő riválisaival szemben. Szeptember végén ha nem tud valami jelentős változást felmutatni a Juventus ellen, akkor bizony komoly bajba kerülhet Diego Simeone együttese. Megszületett hát az első meglepetés az idei BL-ben, a kérdés már csak az hogy ez valóban meglepetés-e, avagy realitás?

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkofoci.blog.hu/api/trackback/id/tr586706753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy szubjektív, kritikus oldal
süti beállítások módosítása