Egy szubjektív, kritikus oldal

2014. szeptember 18. 18:59 - EszkoF

Bajnokok Ligája 2014/2015 szeptember 17.

Sziasztok!

Mai BL cikkemben a szerdai (szeptember 17) találkozókat fogok elemezni, véleményezni. Volt itt sok érdekesség, tegnap rendezték a halálcsoport meccseit, illetve pályára lépett a Barcelona, a Chelsea, a Paris Saint German, illetve a Porto is, de ne szaporitsuk a részleteket, jöjjenek az első kör mérkőzései az E, F, G illetve H csoportokban.

 

E-csoport:

 

Bayern München - Manchester City

 

Kimondva kimondatlanul a két kedvenc csapatom feszült egymásnak tegnap az Alianz Arénában, az idei kiirás halálcsoportjának keretein belül, de most szubjektiv szemmel nézem a meccset, nem leszek elfogult. A Bayernről és a Machester Cityről is van egy megformált véleményem amit a napokban ki fogok irni az oldalra, ezért most inkább csak a meccsel foglalkoznék. Annak ellenére hogy a végeredmény csupán 1-0 lett, a meccs nem volt lapos, unalmas. Sőt. Végig nyitott volt, mindék csapatt veszélyeztetett. Talán a Guardiola fémjelezte Bayern gyakorolt nagyobb nyomást ellenfele kapujára, de bármelyik City kontrában benne lehetett volna egy hirtelen gól, ami nagyon komolyan megváltoztatta volna a meccs összképét. Jó mérkőzés volt sok helyzettel, illetve egy utolsó percben lőtt győztes góllal. A tavalyi kiirásban nem volt gond a továbbjutással, hiszen a két gigászi klub mellett a Plzen és a CSZKA Moszkva nem jelentett túl nagy veszélyt. Azonban idén, a Roma megjelenésével, ahárom nagycsapat közül az egyik elbukik, és látva a Roma játékát, egyenlőre az angol csapatvan hátrányban riválisaival szemben.

 

AS Roma - CSZKA Moszkva

 

A Roma gyakorlatilag úgy gázolt át az orosz csapaton mint egy úthenger. Szinte lemásolták a Real Madrid keddi meccsét a Basel ellen. Fél óra alatt négy gól, majd a második féidőben egy ötödik. Őszintén szólva örülök, hogy a Roma ismét a Bajnokok ligájában versenyezhet, nem lesz könnyő dolga a Bayern München és a Manchester City mellett, azonban ezzel a győzelemmel megmutatták Gervinhoék, hogy bizony komolyan számolni kell velük az elkövetkezendő hónapokban. A szeptember végére eső Manchester City Roma találkozó sorsdöntő lehet a csoportból való továbbjutás szempontjából, aki erről a találkozóról három ponttal távozik, az bizony lépéselőnybe kerülhet a másikkal szemben. Kiváncsian várom a csoport fejleményeit. Három nagycsapat közül egy elbukik. De vajon ki lesz az? A szolidnak tűnő azonban a védelemben sebezhető Bayern München? Esetleg a Bajnokok Ligájában tavlay magára találó Machester City? Vagy a sorozatba visszatérő Roma? December 10-én kiderül.

 

F-csoport:

 

Ajax - Paris Saint German

 

A PSG Hollnandiába utazott a nyilvánvaló céllal: Három pont az Ajax ellen. A két együttes párharca gyakorlatilag a második helyért fog szólni az elkövetkezendő hónapokban. Nem irnám le az Ajaxot, hiszen tény hogy a PSG jóval dominánsabban lépett fel tegnap, viszont egy pontocskát mégis megmentett a holland együttes, ami bizony a végelszámolásnál, lehet hogy továbbjutást ér majd. Személy szerint a PSG-től többet vártam volna, lehet hogy a tavalyi negyeddöntőig való menetelés után, idén már nem lesz annyira magabiztos a francia csapat. Ibrahimovics, Cavani ide vagy oda.

 

Barcelona - APOEL Nicosia

 

Az F csoport másik találkozóján erős túlzással a ciprusi bajnok az esélytelenek nyugalmával utazhatott a Camp Nouba, hogy felvegye a harcot a spanyol Barcelona ellen. Ennek ellenére az eredmény több mint kibránditóvá alakult, mármint katalán szempontból. Egy vékony 1-0 lett a vége a rossz helyzetkihasználás miatt. A spanyol bajnokságban egyenlőre 100 százalékos Barcelona, nem túl meggyőző játékkal verte tehát ciprusi ellenfelét. Nem mondom azt hogy ez egy reménysugár lehet az APOEL számára, azonban spanyol szemmel nézve a dolgokat, lehet hogy én változást várnék a továbbiakban.

 

G-csoport:

 

Chelsea - Shalke 04

 

A londoni klub nem tartozik a kedvenceim közé, valamikor a jövő héten amikor kritikát alkotok róluk majd kifejtem hogy miért, de annyit elárulok hogy nagy szerepe van ebben a vezetőedzőnek, José Mourinhonak. A tavlayi kiirásban szintén egy csoportba került a két csapat akkor mindkétszer a Chelsea tudott győzedelmeskedni, és igazából én idén sem számitottam más eredményre, látva a kékek Premier League-ben mutatott nagyszerű formáját, az Atleticótól igazolt Diego Costával az élen.Ennek ellenére a Shalke mégis pontot rabolt Londonból, ami ha azt nézzük, hogy a másik két csoporttárs nem tartozik a top csapatok közé, elég komoly előny lehet.Bár véleményem szerint a két együttesnek csak arról kell döntenie, hogy melyikőjük kerüljőn a dobogó legfelső fokára az G csoportban, hiszen kétlem hogy gondot okozna a továbbjutás a Maribor, illetve a portugál Sporting mellett.

 

Maribor - Sporting CP

 

A G csoport szlovéniai találkozóján a Maribor fogadta a, BL-be egy rövid kihagyás után visszatérő, Sporting Liszabont. Úgy gondolom hogy ezt a csatát nem a továbbjutásért vivták a felek, sokkal inkább a harmadik hely megszerzése lehet a kimondatlan cél mindkét együttesnek, ami mint tudjuk, az Európa Ligába vezet. Erősen kétlem hogy bármelyikőjük beleszólhat a továbbjutás kérdésébe, azonban pontocskákat mindig rabolhat egy kis csapat is a nagyobb gárdáktól, és ezzel bizony befolyásolhatják a Chelsea és a Shalke közti versenyt a csoport első helyéért.

 

H-csoport:

 

Athletic Bilbao - Shakhtar Donetsk

 

Elérkeztünk tehát a BL 2014/15-ös kiirásának első játéknapjának utolsó csoportjáig, ahol az ukrán bajnok spanyolországba látogatott. A mérkőzés nagyon kétesélyes volt szerintem, tipikus derbi két kisebb csapat között. Az eredmény, illetve a meccs szinvonala talán eleget is tett az elvárásoknak. Egy nem túl sok helyzettel tarkitott, de mégis kiegyensúlyozott meccset láthattunk, aminek bizony jót tett volna egy első féidei gól. A feleknek végül egy-egy ponttal kellett beérniük.

Igy az első játéknapon még talán nem tudom hogy melyik gárda mire lesz elég tegyük fel a Porto ellen, vagy hogy melyikükben lesz annyi potenciál, hogy akár a csoportból való továbbjutást elérje. Az eset hasonló a C csoportban kialakulthoz. Kisebb csapatok versengenek a továbbjutásért, és őszintén szólva a tegnapi napig azt gondoltam hogy a BATE Boriszovnak is lesz egy két szava ehhez. Aztán...

 

Porto - BATE Boriszov

 

A H csoport másik találkozóján az esélyesebbnek tartott Porto fogadta a fehérorosz BATE-t . Gondoltam hogy a Portonak nem fog nehézséget okozni ellenfelének a legyőzése azonban, valósággal kivégezték ellenfelüket. Esélyt sem adtak Yemakovich együttesének, akiknek még kaput eltaláló lövésük is csak egy volt 90 perc alatt. A Porto ezáltal az idei sorozat legnagyobb különbségű győzelmét aratta, és figyelmeztette csoprtjának másik két, Spanyolországban vitatkozó tagját, hogy nehéz idők várnak rájuk. 

 

Ez volt hát a Bajnokok Ligája, első napjának a meccseinek az elemzése, véleményezése. Legközelebb szeptember végén találkozunk ebben a témában, azonban addig igyekszem majd gyártani a változatosabbnál változatosabb elemzéseket nektek játékosokról, edzőkrő illetve csapatokról. Természetesen a foci nem áll le, a hétvégen jövök az angol, a spanyol, a német illetve nem utolsó sorban az olasz bajnokság fontosabb találkozóinak az elemzésével, addig is jó szórakozást az oldalon. Sziasztok.

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkofoci.blog.hu/api/trackback/id/tr666709469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy szubjektív, kritikus oldal
süti beállítások módosítása