Egy szubjektív, kritikus oldal

2014. szeptember 22. 19:43 - EszkoF

TFL (The Four Leagues) Sorozat-2014.09.20-21

Hétvégi Összefoglaló

european-leagues.jpg

Sziasztok! 

Lejárt tehát a hétvége és immáron hétfő lévén mind újra mennünk kellett a dolgunkra. Azonban volt egy pár olyan találkozó a hétvégén, amiket vagy sokáig megőriz még az emberi emlékezet, vagy az adott bajnokság helyzetét, befolyásolta viszonylag komolyan. Nézzük tehát, hogy hogyan ölte meg a Chelsea a meccset az Eithadban, hogyan mészárolt a Real, hogyan szenvedett a Manchester United és a Liverpool, és hogyan születtek a német meglepetések, avagy jöjjön a 4 fő európai liga e hétvégi összefoglalója.

 

Premier League:

Premier-League-300x168.jpg

 

Szombaton a Premier League-ben az Arsenal és a Liverpool is idengenben játszott az Aston Villa, illetve a West Ham United ellen. Ha azt mondanám hogy valamelyik találkozón meglepetés született, mleyikre tippelnétek? Az Arsenal magabiztosan lépett fel ellenfele ellen, bár ez nem újdonság. Az első félidőben a 4 perc alatt lőtt három góllal hamar az ellenfél tudtára adták, hogy itt bizony ma nincs kegyelem, végül biztonságban, ezzel az eredménnyel hozták le a meccset. A Liverpool, a meccs kezdetét jelző sipszót követő 7. percben már rögtön két újabb gólt számlálhatott a táblázat "kapott gólok" elnevezésű cellájába. A helyzet reménytelennek tűnt, hiába szépitett Sterlling még az első fél órában, a 88. percben lőtt West Ham gól végleg megpecsételte a vörösök sorsát, akik immáron második bajnokijukat bukták el sorozatban. Ha igy folytatja Brendan Rodgers együttese, lehet, hogy idén már nem lesznek olyan komoly harcban a bajnoki cimért.

Szombaton szintén sor került a szezont meglepően jól kezdő kiscsapatok párharcára is. A Swansea-Southampton meccsen végül -azt hiszem joggal állithatom hogy- az emberelőnyének köszönhetően, egy sovány góllal de mégis a Southampton került ki győztesként.

Vasárnap rendezték a forduló és talán az egész bajnokság legkomolyabb, és a bajnoki cim szempontjából szerintem a legfontosabb derbit. A Manchester City a Cheseat fogadta az Eithad Stadiumban. A meccs előtt komolyan gondolkoztam azon, hogy Mourinho vajon folytatja-e azt, hogy csak kiscsapatok ellen lép fel csapatával offenziven. Természetesen nem kellett sokat várnom a válaszra, ha az első félidőben nem is annyira nyilvánvalóan, de a második játérészben már úgy ölte a Chelsea a meccset, hogy gyakorlatilag az ellenfél 16-osáig sem jutott el. Aztán jött Zabaleta (véleményem szerint jogtalan) kiállitása. Percekre rá megjött a Chelsea gólja Schürrle által. Ez volt az a pont, ahol tépkedve a hajamat eldöntöttem, hogy kikapcsolom a francba a TV-t, mert csak átkozni tudtam Mourinho undoritó taktikáját. Szenzációs, de unalmas és undoritó. A visszakapcsolásra akkor került sor, amikor az osztálytársam szólt, hogy 1-1. Na mondom ezt megnézem. Pont elcsiptem a visszajátszást, és csak annyit mondtam hogy: A sors ******* nagy iróniája. Az utolsó percekben szintén a(z) (emberhátrányban!!!) játszó City volt a dominánsabb fél, ezen a ponton már csak nevetni tudtam. A Chelsea játéka szégyenteljes, és visszataszitó volt, érdemtelen az az egy pont is amit szereztek, és csak remélni tudom, hogy a bajnokságban nem ők leszenk a végső befutók...

A vasárnap másik nagy kérdése az volt, hogy a United a QPR elleni kivégzés után talpraáll végre de...Hiába Di Maria csodálatos gólja, és a három egyes vezetés, a Leicester bravúrosan (talán egy apró birói segitséggel) 5-3 ra forditotta a meccset kevesebb mint fél óra alatt. Hiába, ennek a Unitednek most azon kell átesnie véleményem szerint, mint amit a Liverpool vészelt át nemrég, amikor gyakorlatilag visszaesett a középmezőnybe. Csapatépités van folyamatban, itt az új generáció, és amig ez a generáció teljessé válik addig a Unitednek át kell szenvednie minimum ezt az évet. 

Liga BBVA:

ligabbva2.jpg

Spanzolországban szombaton lépett pályára a Real illetve az Atletico Madrid is. Előbbi a Deportivo la Coruna otthonába látogatott, két, eléggé siralmas bajnoki vereség után, azért hogy végre helyreállitsa a rendet és a reményeket Madridban. A cél megvalósitása jobban sikerült, mint azt maguk a Real szurkolók gondolták volna, A királyi gárda gyakorlatilag úthengert idézve ment át ellenfelén.  Volt itt minden: Ronaldo tripla, Chicharito és Bale dupla, egy kis James bombával fűszerezve. A Real Madrid ezzel a győzelmével üzent a riválisok felé, hogy lehet hogy mégsem hiába adták ki a rengeteg pénzt az átigazolásokra.

Az Atletico Madird a múlt heti Real elleni győzelme után -a banokságbeli jó formájának megtartása reményében- a Celta Vigót fogadta, azonban a találkozó nem éppen úgy sikerült ahogy azt ők eltervezték. A 2-2 es eredmény egyáltalán nem elfogadható egy bajnoki cimvédőtől. Csak szerintem nem találja tavlayi formáját az Atletico? Bár figyelembe véve azt, hogy hogy székapták a csapatot a nyáron, talán ez nem annyira meglepő, illetve Simeone eltiltása sem pozitiv tényező a spanyol bajnok szereplésében.

Vasárnap a Barcelonán volt a sor hogy bizonyitsa, hogy idén igenis ő a bajnoki cim legfőbb várományosa. Az eredményhez nincs sok hozzáfűzni valóm, a Barcelona továbbra is őrzi 100 százalékos teljesitményét, és ha ez igy marad, nehéz lesz megállitani a katalánokat.

 

Bundesliga:

Bundesliga_logo.svg.pngA német bajnokságra jutott ezen a hétvégén a meglepetések fordulója cim. A Bundesligában szombaton rendezték a találkozók nagyrészét, többek közt a Hamburger-Bayern München, vagy a Mainz-Dortmund mérkőzéseket.

A Bayern München hamburgi kitérőjéről csupán egy ponttal tudott hazatérni, amit bánok, hiszen mégiscsak a kedvenc együttesemről van szó, viszont teljesen jogosnak érzem az eredményt, hiszen a focit gólokra játszák, nem pedig labdabirtoklásra. Úgyhogy azok után hogy a megközelitőleg 70 százalékos labdabirtoklás ellenére, a 90. percben még mindig 0-0 állt az eredményjelzőn, én elgondolkodnék azon, hogy itt valami nem biztos hogy a jó irányba halad.

A Borussia Dortmundnak itt lett volna az esélye hogy, lépéselőnybe kerüljön a hibázó Bayern Münchennel szemben, amihez csupán a Mainz csapatát kellett volna legyőzniük - idegenben. Ebbe viszont látszólag beletört a bicskája a dortmundi együttesnek. Nyilván Immobile kihagyott büntetője, volt az a 70. percben amely megpecsételte a Dortmund sorsát, és csak remélhették a Bayern-nel együtt, hogy a Leverkusen másnap botlani fog. Aztán eljött a vasárnap.

Vasárnap a Leverkusen a Wolfsburg vendégeként csúfos kudarcot vallott, a 4-1 es végeredmény a bajnoki első helyébe került, amit ezáltal, az újonnan feljutott Paderborn vett át. Érdemes lesz rájuk figyelni az elkövetkezendő hetekben, bár nem hiszem hogy szezon végéig kitart majd a lelkesedésük. A Hoffenheimhoz hasonlitanám a csapatot, akik az erős őszi kezdés után 2008-ban a tavaszi szezonra kipukkadtak. Persze nem kell rögtön hasonlóságot felállitani a két csapat között, mindenesetre meglatjuk még, hogy mire lesz elég a Paderborn energiája.

 

Serie A:

LegaSerieAlogoTIM.pngAz olasz bajnokságban szokás szerint vasárnapra jutott a találkozók nagyrésze, azonban az igazán érdekes, és pikáns mérkőzés szombaton került megrendezésre az AC Milan és a Juventus között a San Siróban. A mérkőzés végül egyáltalán nem egy hihetetlen, vérpezsditően izgalmas összecspást hozott, bár az olasz focit ismerve, ezen már lassan nem kell meglepődnünk. A találkozón végül a nagyszerű formában levő Carlos Tevez góljával, a torinói gárda volt képes maga alá gyűrni ellenfelét, ezzel megőrizve 100 százalékos teljesitményét. 

Vasárnap a Roma a Cagliarit fogadta az Olympycóban, ahol végül a fővárosiak magabiztos, 2-0-ás győzelmet arattak. Egy kisebb derbi is megrendezésre került a hétvégén az Udinese és a Napoli közöt amit végül ha soványan is de az udinei csapat hozott le 1-0-ra. A Juventus és a Roma, győzelmeikkel  továbbra is fej-fej mellett haldnak az olasz bajnokságban. Könnyen lehet, hogy e két csapat közt dől majd el a 2014/2015-ös olasz bajnoki cim sorsa.

Ez volt tehát a szeptember 20-21.-ei hétvégéről szóló összefoglalóm, az élet és vele együtt a négy bajnokság közül három nem áll le, ugyanis kedden és szerdán bajnoki mérkőzéseket rendeznek az olasz, a német és a spanyol bajnokságokban. Holnap tehát jelentkezek az előzetessel, addig is minden jót. Jó szórakozást az oldalon. Sziasztok!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkofoci.blog.hu/api/trackback/id/tr46721739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy szubjektív, kritikus oldal
süti beállítások módosítása