Egy szubjektív, kritikus oldal

2015. március 10. 16:16 - EszkoF

WWE - RAW - 2015.03.09 - Hidegrázós adás

Múlt héten, ahogy Facebook oldalunkon is olvashattátok, nem tudtunk RAW kritikát írni idő hiányában. Kissé sajnáltam, mert kegyetlen jó adás volt a múlt heti de senki ne csüggedjen, mivel a tegnapi RAW adás valami szenzációsan jó lett. Volt itt minden, amit az ember elvárhat, csak ámultam egész adás alatt, mert valami hihetetlen színvonalas volt. Persze voltak itt is töltelékek, de azoknak jelentősége eltörpült a megannyi hihetetlen jelenettől. Nézzük tehát, mivel kecsegtetett minket a WWE, nők napja után közvetlenül, a tegnapi RAW-ban.

 Az adás a "Voices" című dal felcsendülésével indult, érkezett tehát a - csupán hivatalosan heel szerepe ellenére - közönség által imádott Randy Orton. Rollins, Show, és Kane illetve a két mélynövésű kertészlegény már várták őt, és a heel szerepüket hitelesítve elkezdték csókolgatni a seggét, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. - Kivéve a két mosópor reklám-szökevényt. Nem akartam hitegetni magammal, hogy ez egy kulcsmomentum lesz Orton végső face turnjében, mert nagyon furcsa dolgokkal állt elő mostanában a WWE, úgyhogy gondoltam magamban várjuk ki az adás végét, elvégre csak nem írtak ki tölteléknek egy meccset vele és Rollins-szal, egy olyan pankrátor ellen, akihez az égvilágon közük sincs sztori szempontjából. Orton beszéde, amikor elhitette a seggnyalókkal, hogy bosszút fog állni szenzációs volt, bár nem annyira hihető, mert hát minek jelentené be azt, hogy szét fogja rúgni Rollins seggét előre? De még egyszer : Nagyon ott volt a speech, nagyon jó húzás volt ez a "színjáték a színjátékban" dolog.

raw_1137_photo_016-1022281225.jpg

Meg kell mondanom hogy ami az IC öv körül folyik az valami csodálatos. Remek hype ez az övnek, bár ahhoz, hogy tényleg komolyabb értéket nyerjen, és tudhasson magáénak az elkövetkezendő hónapokban, években, ahhoz az kell, hogy Bryan vagy Ambrose nyerje meg. Igen, Bryan, bármennyire is utálom, de ha nem kettejük közül kerül ki valamelyik, akkor a WWE adott a szarnak egy pofont. Ziggler már volt bajnok Harper szintén, Barett most az, Truth nem egy bajnok alkat, Stardustról pedig inkább ne is beszéljünk. Szóval, ja, ha a WWE mindenképpen újítani szeretne, akkor itt a lehetőség, tessék megragadni, és felhozni egy kicsit azt az IC övet a senkit nem érdekel szintről egy jó pár fokkal magasabb rétegre. Gyorsan lejárt pörgősen a két meccs a négy résztvevő között, amik nem voltak túl izgalmasak, de abszolút nem bántam,mert legalább rövidek voltak. Itt úgysem az egy-egy elleni meccsekre tevődik a hangsúly, sokkal inkább arra, hogy kinél köt ki adás végén az öv, és meglepő, de ez izgalmas. Szóval ismét elismerésem, hatalmas ötlet volt ez is, lehet hogy elkezdtünk kapaszkodni a fény felé?

raw_1137_photo_068-2484567497.jpg

Heyman jött és megint szenzációsan előadta amit elő kellett, majd jött Lesnar is. Na gondoltam magamban, hogy hátha végre láthatunk is valamit Mr.GhostChampiontől, mert a Royal Rumble óta nem sok mindent csinált. Ééééés ez most sem volt másként. Bejött és mindenki szeme láttára, fapovával végignézte az adásidejét, mintha csak azért jött volna be, mert a színfalak mögött elromlott a TV, amin Heymant nézhette. Nagyon remélem, hogy a WM-en új bajnokot avatunk. Telibeszarom, hogy Reigns, Rollins, vagy valaki más személyében, de küldjék már el Lesnart, mert oké, hogy amikor a ringben van akkor eszméletlenül jó, de ha ez csak kéthavonta, vagy három havonta történik meg, akkor inkább nem kérnék belőle. Ez volt egyébként az adás egyetlen kritizáható pontja. És ezt is el lehetett volna kerülni, egy kis odaadással, de túl sokat azért ne várjon az ember egyszerre...

raw_1137_photo_086-3979115840.jpg

Ööööö. Az elején nem igazán értettem, hogy mire jó a Rowan ft. Ryback vs Show ft. Kane meccs, de az összecsapás végén, és aztán főleg az adás végén már leesett a tantusz. Nem lőném le a poént, bár kétlem, hogy van olyan, aki az adás megnézése előtt olvasná ezt a cikket, de mindent a maga idejében. Ami érdekesebb a meccsnél, az a Battle Royal a WM-en. Tavaly eléggé kiszámítható volt ez a meccs, a résztvevők között nagyon kevés olyan ember volt, akit tényleg potenciális győztesnek tekinthettünk volna, végül a Heyman által menedzselt Cesaro vitte el. Idén van jó pár jelölt, akit simán el tudnék képzelni győztesként, itt van kapásból ennek a meccsnek a négy résztvevője, de idevehetnénk akár Sheamust is, feltéve ha visszatér még a WM előtt. Bár az is lehet, hogy neki más szotrit írnak, ami nehéz lesz mert az öveket egyesítették. Miért van az hogy minden út Rómába vezet?

raw_1137_photo_095-1832787387.jpg

Snoop Dog koncert yeeeeey. Biztos van olyan aki ettől izgalomba jött de én egy laza csuklómozdulattal áttekertem az egészet. Hozták volna inkább a Sum41-t, vagy a Green Day-t. Na azt elnéztem volna szivesen.

A Díva meccsnek annyi értelme volt, mintha a Minimaxon leadták volna az egyik Die Hardot. Ennek kapcsán reagálnék arra, hogy a WM-re kiírták a Paige ft. AJ vs Bella Twins meccset, amit akárhonnan is nézek, nem tudom megérteni. Ezekszerint nem lesz mecs az övért? Oké, hogy a két face pankrátor a két legjobb díva akit a WWE kiadott magából az elmúlt 5-10 évben, de egy ilyen TT meccs max egy RAW-ban megy el, nem egy WRESTLEMANIA-n. Minden rosszban van valami jó, és ez sajnos fordítva is igaz, ha ezt az adást vessük alapul.

raw_1137_photo_141-3728723416.jpg

Rusev jött, én pedig borzalmasan lehangolt fejjel vártam azt, hogy most megint leadják azt, amit már hetek óta csinálnak vele. Gondoltam annyiból fog állni a dolog, hogy jön Rusev a sárga földög hordja le az Államokat, majd Swagger seggét szétrúgva távozik. Azonban nem így lett. Oké, itt volt Axel, aki hétről hétre szánalmasabb, de aztán jött Cena és amit csinált azt öröm volt nézni. Nyilván mindenki sejtette, hogy meglesz kettejük közt a meccs a WM-re, de kérdem én, mikor láttunk utoljára ilyen badass Cena-t? Na ugye. Nyerje csak meg az övet, mert : 1: Megértem én hogy Rusevben néhányan -egy számomra érthetetlen oknál fogva- látnak potenciált és tehetséget, azonban nem lehet mindíg ugyanazt előadni mert belefutnak abba a hibába, amibe Wyatt került. Szép volt, jó volt, de elég volt az Amerika vs Oroszország témából tereljék más útra a Szovjetunió elveszett bárányát.      2: Ha Széna megnyerné az övet, akkor véleményem szerint az IC öv mellett ez is elég komoly hypeot kapna. Amire irdatlanul szüksége is lenne, mivel most hogy nincs WHC öv...Már megint itt vagyunk...

raw_1137_photo_181-1921680084.jpg

Ez a néhány sorozatos TT meccs arra volt jó hogy felevenítsék bennünk hogy hány TT is van a rosterben. Na de egy kérdés. Nem követem a híreket, úgyhogy valaki megmondaná, hogy hova lett az Illuminati csapat? Nem mintha olyan veszettül hiányozna, mert ahogy láttam velük is a legyőzhetetlent akarták előadni, de azért mégis...Akkora hypeot kaptak, amitől Ryback már bajnok lenne hát kezdjenek velük valamit! Ami a meccseket illeti...Szokásos átlag meccsek, bár jó ötletnek tartottam ezt a váltogatást. Örülnék egy 4-es TT meccsnek a WM-en. Az még talán fel is dobná az amúgy valószínűleg dögunalmas TagTeam bajnoki övért folyó meccset.

raw_1137_photo_228-4093602979.jpg

Na és most figyelj világ. Jött az adás fénypontja számomra. Igen. Most jött. Bray Wyatt hátán érkezett. Nem Undertaker miatt. Bray Fuckin' Wyatt miatt. Rengeteget szidtam a múltban ezt az embert, amiért nem csinált semmit a véget nem érő szónoklatokon kívül, de ez a jelenet itt most kifogásolhatatlan volt. Nem tudom mi lesz vele a WM után, vagyis miután kikapott Undertakertől de remélem hogy a meccsüket nem basszák el, mert ebből egy olyan EPIC csatát ki lehetne hozni, hogy azt megőrizné az emlékezet. Szóval ja, nem fogom megkedvelni Wyattet, Jorge kollegával ellentétben, erre senki se számítson, azonban el kell ismernem : Ez mestermunka volt.

raw_1137_photo_258-3166632548.jpg

Na és a főesemény: Lehet hogy egy szinten van a Wyatt szegmens-el, ami a színvonalat illeti, de nem tudok, illetve nem is akarok dönteni. HálIstennek tudták a kreatívok, hogy itt mivel nem a meccsen van a hangsúly, nem kell hosszúra nyújtani, és hamar a lényegre tértek. TeJóóóég. Mondtam valamelyik RAW kritikánkban még anno, hogy a face Orton hihetetlen show-t tud csinálni. Ahogy bemutatott Rollinsnak, majd elpicsázta, csodálatos volt. És ahogy ő is mondta : Ez még csak a kezdet. Nagyon izgalmas és kiszámíthatatlan meccs várható kettejük között a WM-en. Ezen a ponton már érthető volt, hogy miért kellett a két óriást (Big Show és Kane) kiküldeni adás közben. Szenzációs tombolás volt Ortonól, bár eléggé standard. Én valami extrémebbet is beleraktam volna (tűzoltókészülék, esetleg egy Orton Punt) de így is jó volt nézni, ahogy Rollins bűnhődve kúszik a földön.

raw_1137_photo_298-269202792.jpg

Ez volt tehát az eheti RAW, ami valami félelmetesen jóra sikerült. Jobbra, mint a múlt heti, pedig az sem volt piskóta. Orton-nak végre megjött a face turn, és kialakult a WM-re a Rollins Vipera meccs. A WM-re, ahol bizony nagyon komoly meccsket nézhetünk majd meg, hiszen itt van nekünk egy Reigns vs Lesnar, egy Orton vs Rollins, Watt vs Undertaker, HHH vs Sting, egy Cena vs Rusev, meg egy (eddig) 7 emberből álló létrás meccs az Intercontinental övért. Nem tudom ki hogy van vele, de én már b*szottul várom az év legnagyobb pankrációs eseményét, és nagyon remélem, hogy ezt nem cseszik el ugyanúgy, mint a tavalyit. Bár ha hagyják kibontakozni a szereplőket, akkor minden bizonnyal szemet gyönörködtető hetek elé nézünk. Addig is legyetek jók, sziasztok!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkofoci.blog.hu/api/trackback/id/tr417257097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy szubjektív, kritikus oldal
süti beállítások módosítása