Egy szubjektív, kritikus oldal

2015. április 28. 18:16 - EszkoF

WWE - RAW 2015.04.27 - Közeleg a Payback, épülnek a sztorik

Az Extreme Rules után félve vártam a RAW-t a csicska bajnok miatt, mert előre láttam a nagy pofáját lebegni álmomban, ahogy a nagy hőstettéről beszél. Of korsz. Az adás szerintem ott volt, az utóbbi RAW-k szintjét legalábbis magasan verte. És ez nem a King of the Ring tournament miatt volt, mert olyan meccseket kapunk minden héten, csak nincs ekkora tétjük. Hanem, mert szórakoztató, izgalmas, és látványos show volt, aminek volt egy jól kitalált, megalkotott és véghezvitt lezárása is. Let's see it - RAW kritika:

Az adás a King of the Ring bejelentésével indult, amiről bevallom őszintén most hallottam először, pedig egy jó ideje követem a pankrációt. Úgy tűnik eddig valamiért elkerülte a figyelmemet. Basically egy egyenes kieséses szakasz, amelyben 8 pankrátor küzdhet meg egy koronáért és egy trónért. Legalábbis ez jött le nekem abból a promóból, amivel az adás kezdődött. És hogy kiket jelentettek be az idei KOTR-re? a WM Intercontinental meccs résztvevőit. Kivették belőle Bryan-t, hozzávágtak egy Sheamus-t és egy Neville-t és itt ki is merült a kreativitás. Nagyban tükrözi amúgy ez is, azt, hogy kikkel nem tudnak mit kezdeni a kreativok. Oké, Nevillnek kell a push, Ziggler, Ambrose és Sheamus, Harper úgymond top karakterek. De az már teljesen átlátszó volt, hogy az olyan selejteket, mint Stardust, Truth, vagy Barett csak azért tették be, hogy ne tűnjenek el teljesen a szinpadról. Na de erről most ennyit nézzük magát az adást.

Jött a csicska bajnok, ahogyan az várható volt elmondta, hogy teljesen egyedül verte meg Ortont a ketrecben, majd kapott egy kis kioktatást Kane-től, hogy azért mégsem ő szarta a spanyol viaszt. Jött Orton, jött Reigns, mindketten övre fájó fogakkal. Reigns-nek tehát ennyi volt a szarakodása Big Show-al. Hála az Istennek. Itt az ideje, hogy az ex-Shieldes karakterét normálisan megcsinálják. Mostmár nagyon itt az ideje. Aztán mikor kiderült, hogy Kane a "nézőkre bizza a Payback meccs résztvevőit", már mindjárt nem volt olyan fasza gyerek a csicska bajnok. Egyszerűen szánalmas. Szánalom a köbön. A lakberendezők ismételten ott csúsztak másztak körülötte és fényezték a valagát. Egyszerűen nem bajnok ez a Rollins. Nem bajnoknak való.Reigns sem az, de ő sem. De úgy néz ki a WWE ebben látja a heel szerep kimerülését. Csodás.

A Ziggler Barett meccs hót átlagos volt, semmi izgalom, bejött Sheamus maszturbálni a rámpára, de annyi. Barett igazán megérdemelte a győzelmet, a gyors és hatékony mozdulatai és az erős karizmája miatt - Ja nem. Barett egy unalmas favágó aki három mozdulatnál többet képtelen megjegyezni, de pofázni azt tud. Igy lehetne talán a legjobban leirni az ő végtelenül lapos és jellegtelen karakterét. Az első továbbjutó tehát Barett.

Ez a New Day mostantól ez a full cheat csapat lesz? Már nem azért, de eddig ha jül emlékszem csak csalással tudtak nyerni. Lassan túlszárnyalják a csicska bajnokot is ebben a műfajban. Lucha Dragons gyertek gyorsan és rúgjátok szét a csokis seggüket ezeknek a szülinapi bohócoknak, mert annyira nem valók bajnoknak, mint Tibi Atya józannak.

Bo Dallas Ryback...Nem elég hogy az ER-en az arcukba nyomták ezt az értékelhetetlen fos, még egyszer át kellett szenvednünk, a mai adás alatt. És elérkeztünk Wyatt újabb áldozatához. Ryback. És mi változott? Az égvilágon semmi. A megszokott logikátlan, és magyarázat nélküli feud kezdet, a szokásos random megjelenéssel. Full értelmetlen Wyatt teljes lénye. Beszélni jól tud, verekedni már kevésbe. A beszéde az ami életben tartja, mert a ringbeli teljesitménye nem több sőt - kevesebb Luke Harperénál példának okáért. Szóval ugyanaz az értelmetlen sztori, Wyatt még két hónapig ellesz, mint hal a vizben ,aztán megint kap egy ugyanilyen történetet, valaki mással. Kreativitás öccsém, az van.

Széna újabb open challengénél azt hittem, megint átt kell szenvednünk egy Stardust Széna meccset. Nem. Nem kellett. Most Slater jött, a szerencsétlen még a ringig sem jutott el, mert az orosz bevándorló korcs leütötte, elmondta ugyanazt, mint az Extreme Rules-on a backstage-ben, csak ezúttal Szénának, aztán orosz zászló és kész. Jaj Istenem, miért kell nekünk politikát nézni pankráció helyett? Ha nem a harmadik ilyen zászlókkal eltöltött hónapban lennénk akkor nem szólnék semmit, de igy. És ha nem unta volna mindenki meg...Május 17.-éig még elnézhetjük ugyanazt. Brace yourselves.

Az ilyen Stardust R-Truth meg Fandango Róza meccseket inkább hagyjuk. Olyan szánalmasak, hogy emlitésre sem méltóak. Én komolyan nem hiszem el, hogy ebből tényleg feud lesz.Fandango Róza? Végülis a két homoszexuális vadbarom mehet egymásnak, hátha felköti egyik a másikat.

A Diva meccs tiszta jó volt, de könyörgöm... Hol van a kis kedvencem, Paige? Hol? Ez a Naomi a vááláig sem ér fel, egyáltalán nem egy top diva. Vagy ha már mindenáron erőltetik, akkor csináljanak egy Fatal 4 Way-t a diva övért. Paige-Naomi-Brie-Nikki. Nem lenne jó? Dehogynem.

Az Ambrose Sheamus meccs hozta amit az ember várna tőle. Azaz Ambrose hozta a meccset, mert Sheamus ugyanazt csinálja amióta visszatért. Ziggler megjelenését abszolt nem értettem. Nyilván ha Ambrose nyert volna egy King of the Ring-et is egy PPV győzelem után, az már megsértette volna a kreativokat. Szóval a Ziggler Sheamus is tovább folytatódik, kérdés, hogy Ambrose-al mi lesz, mert Harper ellen küldeni megint, az elég hülye ötlet lenne.

Sandow nagyon ott volt, ő hozta az adás kötelező humor faktorát. Vicces volt, nekem nagyon bejött ahogy leutánozta Axel-t, illetve az a badass, laza stilus is, amit felöltött igy a Mizdow után. Elfogadtam volna egy extrém meccset közte és Miz között az ER-ra, de valamiért miz-t mostanában nemigen látni. Lehet megint valami filmet forgat Summer Rae-el, vagy nem is tudom. Reménykedem abban, hogy Sandown-nak lesz jövöője igy Miz nélkül is, mert a közönség szereti, vicces, és talán még egy jó gimnick-et is rá lehetne akasztani.

Jött az új kedvencem Neville és Harper meccse, ami szintén baromi jó volt. Ne hinném, hogy az elfogultság beszél belőlem, mert ez a srác egy aranybánya. Vele nem kkövették el azt a hibát, mint Dallassal meg Rusevvel, hogy veretlen maradt hat évig. Ha kiépitenek neki egy normális karaktert, akkor mehetne mondjuk a World Heavyweight...Ja persze.Akkor az IC övért...Ja várjunk, azt meg az Immortal Kecske birtokolja. Hát...akkor a legjobb az lenne, ha valami karizmatikus ellenfelet kapna, és normális meccseket. Neville a jövő nagy bajnoka lehet, persze ha a WWE jó szokásához hivően - el nem bassza.

A főesemény pedig szerintem szenzációs volt. Irtam anno Orton visszatérése előtt valamikor februárban, hogy a face Orton óriási show csinál. Ne pont erre értettem. Amikor Rollins-nak beadta a DDT-t a kötélről és mint egy kan bika ott tüzelte a közönséget, az hatalmas volt. Nem beszélve a végén a Superman Punch - RKO kombóról, illetve arról, hogy Kane ismét keresztülhúzta a csicska bajnok számitásait. A meccs után pedig kiderült, hogy a Paybacken Tripple Treath meccset láthatunk majd Orton, Reigns és a csicska bajnok között. Jó lenne, ha addig Kane is becsatlakozna, igy egy Fatal 4 Way meccsé alakitva a dolgot, de ne várjunk ilyen sokat. Mindent szép sorjában, a maga idejében. 

Ennyi lett volna az e heti RAW, ami mérföldekkel jobbra seikrült, mint az elmúlt hetek ocsmányságai. Már alakulnak, esetleg készen vannak a meccsek a Paybackre, csak néhány szál lengedezik még elvarratlanul, de május 17-éig azok is biztosan tisztébban mutatnak majd. Pénteken Smackdown, ne hagyjátok ki az Eszkosport jövőbeli kritkáit - likeoljatok minket, szevasztok!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkofoci.blog.hu/api/trackback/id/tr347406530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy szubjektív, kritikus oldal
süti beállítások módosítása