Egy szubjektív, kritikus oldal

2015. május 19. 16:34 - EszkoF

WWE - RAW - 2015.05.18 - Milyen is a PPV utáni adás? Jó bizony!

Na jó mielőtt elhinnétek, hogy olyan borzasztó jóra sikerült kiemelném, hogy itt is voltak szép számban elbaszott dolgok, de igy is mérföldekkel jobb volt, mint a Payback. Néhány kérdés még mindig megválaszolatlan, pár történetnek a folytatására azonban igen érdekes szolúciókat találtak a kreativok, ami mindenképpen dicséretre méltó. A TT vonal is segély fele kúszik-mászik, lehet, hogy a végén még megmentik azt is? Cikkünkben megpróbálunk választ adni a Payback utáni nyitott kérdésekre.

Először is szeretnék tisztázni valamit. Jön ez az Elmination Chamber ugye? Nagyon elszomorodtam amikor valamikor december tájékán megtudtam, hogy nem lesz februárban EC, hanem az a fos FastLane kerül megrendezésre helyette. Ez a PPV valami brutál jó volt minden évben, olyan különlegességet hordoz magában, ami simán felér a MITB, az Extreme Rules, vagy a Royal Rumble pikantériájával. Na mármost. Kicsit bezavart nekem a dolog, mert gyakorlatilag 2 héttel jön majd a Payback után és azt hittem, hogy valami laza kis adás lesz, amit beleszőnek egy RAW-ba. De kicsit utánajártam és kiderült, hogy ez egy fuckin különálló PPV lesz, cimmeccsekkel, meg ami ilyenkor van. A WWE-nek azonban vigyáznia kell, mert 2 hét mocsokul kevés, durván ki kell használni majd a Smckdown-okat is, mert nagyon hamar össze kell épiteni a sztorik terén keletkező romhalmazt, ami a Payback után maradt hátra. Néhány meccs már kiirásra is került, cikkünkben az adott pontokon kicsit beszélek is róluk.

Na nézzük az adást. Authority - hányinger. Jól indul mondom. Aztán kiderül, hogy az IC öv a téma, amiért bejelntkezik Sheamus, egy jó kiadós seggnyalással köritve persze. Simén azzal az indokkal, hogy ő tette tönkre Bryan-t. Ezt utólag is köszönjük neki, de a Gyűrűk Urából tudjuk - "Egy törött tündepengénél több kell ahhoz, hogy valaki király legyen" - ERGO, ez mocsokul kevés lenne ahhoz hogy IC bajnok legyen - főleg ameddig ilyen szánalmas a karaktere.  Megjelent Ryback is, aki tovább rontva gyomromat a kecskét kezdte el fényezni valami irdatlanul nyálas szinten, ami baszottul nem való az ő karakterének de hát kit érdekel. Fényezzük a káposztazabáló barlangi troll-t még akkor is, amikor már nem tagja a roster-nek. Amúgy ez a nyáladzás az egész adásra jellemző volt - csak szólok. Egy gyors kakaskodás, amit végül a kelta nyert meg. Nem volt túl hosszú a meccs, ami nagyon is pozitivum, mert ez a kettő csak nyúlt a ringben mint a takony. Az IC meccs két résztvevője a hatból tehát megvan. Wikipédián Barett, Ziggler, Rusev és Truth vannak még beirva erre a meccsre, de hogy minek, azt az AtyaIsten se tudja. Barett és Truth nem érdemlik meg, Rusev és Ziggler pedig egymást kéne gyepálják, nem a többieket.

A backstage-s jelent az szintén elég undoritó volt. Ez a Rollins mocsokul idegesitő már, nagyon elegem van belőle, azt viszont jó látni, hogy Ambrose-t az öv közelében tartják. Reigns, Orton sehol, igaz előbbiről kaptunk egy promót, hogy a Smackdownban visszatér (nem tudom hova tér vissza 5 nap után, de rendben van lenyeltem). A Viperával azonban nem tudom mit fognak kezdeni ezután.

Neville beszéde ügyes volt, amit hányingerem végső beteljesitője, Wyatt undormány amőba testvére szakitott félbe. De komolyan. Ez a Bo Dallas egy egysejtű. Annyira szar, hogy előbb nézem a harmat felszáradását a mezőn, mint ezt a buzeráns, rossz útra tévedt faszt. És ezzel fog feudolni a kedvencem? Hát...Ha kikap, akkor én olyan hisztit baszok ide, egy cikkbe, hogy azt fájdalmas lesz megirni. Ne merészeljék eljátszani ugyanazt, amit Henryvel. Könyörgöm.

Lana valami hihetetlen jó szinész. A WWE-ben szereplő nők hierarchiájában számomra beült Paige ölébe a trónon, és ketten uralják a tyúkólat. Bár ez a szappanopera szintén kissé nyálas lett, biztos volt akinek bejött az - értünk csináltam mindent -duma. Az már más kérdés, hogy Grabovszkij felügyelő a meccsén bolgár, vagy a tököm tudja milyen nyelven kimondta az I quit szavakat. Mik ki nem derülnek...

A Wyatt Ambrose meccs abszolút elment, igazából hozták amit várni lehetett tőlük. Azonban a vége az valami végtelenül visszataszitó volt. Az a két umpalumba fogkefe árus annyira szánalmas és unalmas már, hogy az kifejezhetetlen. És nem győzöm hangsúlyozni azt, hogy ezket akarják személyi testőrnek beállitani. Megmutassam milyen a hiteles személyi testőr? Ilyen bazdmeg.

Aki nem látta a filmet annak csak ajánlani tudom - Támadás a fehér ház ellen. Na de a nem fizetett reklám után folytassuk. Jött a Csaro Kidd páros és a New Day 65. meccse. Oké, szar volt, letudtuk gyorsan, mert nem ez volt a lényeg. A végén a WWE megvillantotta mind a hat csapatát a rosternek (igazából hét van, de a Chamberbe csak hat fér be úgyhogy a vademberek kimaradtak) .Olyan Gang Bang keletkezett a ringben, hogy öröm volt nézni. Igaz, hogy ennek a hat csapatnak fele selejtes, de na...hátha tudnank nyújtani nekünk valami izgalmasat két hét múlva. Itt a nagy esély az Ascencion brutalitásának megmutatására, tessék kihasználni a BDSRSTNT.

Újabb Széna open challenge. Yeeey. El nem tudom mondani mennyire izgultam a beszéde alatt. Ja várjatok. Nem hallgattam végig átugrottam a csába. Azonban végre nem egy Stardust kaliberű buznyervákot dobtak oda elé, hanem egy kicseszett állatot. Az NXT bajnok Kevin Owens személyesen. Üdvözlünk a hajón, kérlek mentsd ki a US övet Szénától, mert másképp magával viszi a sirba is. A nem éppen megbizhatóságáról hires wikipédián állitólag bejelentett már az Owens Széna meccs az Elimination Chamber-re. Az már más kérdés, hogy Amerika Kapitány 15 perces alvás után úgyis megnyerné a meccset, de nem tiltakoznék, ha Széna után Owens lenne a következő US bajnok valamikor a közeljövőben. Az az utolsó kép pedig, ahol Owens a két öv közül az amerikait a földre dobja és rátapos. Mindent megér. Nem tudom, hogy a WWE önkritikájának tudható-e be, vagy nem, de nagyon durván szimbolizálja az egész képsor az NXT és a WWE között elhelyezkedő, tátongó szakadékot. Ha egy momentumát lehetne kiemelni csak ennek az adásnak, valószinűleg ez lenne az.

Ziggi Stardust hamar lement, igazából itt sem a meccs volt a lényeg. Jöt Lana. Hoppá-hoppá. Szavak nélkül kitalálta Ziggler és a közönség is, hogy itt mi fog történni. Lana nyomott egy laza szájrapuszit Zigglernek - KÉTSZER. De mindezt olyan arcmimikával tette, hogy az valami felejthetetlen. Persze Putyin unokahúga sem hagyhatta ezt annyiban, jött látott, kapott egy pofont majd egy Zig Zag-et és szevasz tavasz. Ugye, a cikk elején emlitettem, hogy ők ketten is benne vannak az EC, Intercontinental meccsébe, amit abszolút fölöslegesnek találok, biztos vagyok benne, hogy elő tudtak volna húzni két rátermett embert a kalapból helyettük.

A két vadember Tag Team-je félelmetesen jó lehet, a legnagyobb baj viszont, hogy kimaradnak a legnagyobb buliból. Pedig úgy raknám ki a Matadorokat az érdekükben a meccsből mint macskát szarni, de sajnos nem én irom a WWE sztorijait.

Megint megkaptuk a Bella kontra fekete picsa meccset, amitől sokat nem vártam, de a végén jött a csattanó, mint a Móricz novellában. Paige. Paige. Paige. Paige. Végre. Az egyetlen bajom az volt, hogy azt hittem beáll Nikki mellé és csicskázni fog neki, de NEM. Kipucolt mindenkit úgy ahogy volt. Welcome back my lady. We have been missing you for loooong time.

A főesemény. Rollins vaxolt seggének tovább fényezése. Azt a videót átugrottam, mint a szart, ahogyan Kane és a fagyiárus beszédét is. Úgyhogy először akkor néztem végig egymás után 10 másodpercet, amikor Ambrose megjelent a ringben a cimmeccsét követlve. Stephanie persze lehordta - megjegyzem azt a kruvát úgy rúgtam volna picsán egész adás alatt, mintha Bo Dallas lett volna - majd Ambrose kiharcolta magának a cimmeccset. Fölösleges részletezni, aki látta az adást, úgyis tudja miről van szó. A Wikipédián - ismételten - már hivatalosnak tekintik ezt az összecsapást az EC-re, remélem, hogy összejön és remélem, hogy Reigns-t és Orton-t nem dobják hozzá. Vagy maximum Reigns-t, hogy jöjjön össze a három Shieldes csatája, de Ortont én speciel HHH ellen küldeném azonnali hatállyal  A befejezés pedig undoritó volt .Megint a lábtörlők, megint Rollins veri a mellkasát,megint lopott Pedigree és megint az övé a dicsőség. Az első gondolat ami megfogalmazódott bennem a meccs után, az az volt, hogy mennyire elegem van már ebből az erőltetett Authority szarból. Nem tudom, mikor lesz vége, de én már úgy meguntam, mintha egy Chelsea - Real meccset kellett volna 180 percen kersztül néznem.

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkofoci.blog.hu/api/trackback/id/tr647473122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy szubjektív, kritikus oldal
süti beállítások módosítása