Egy szubjektív, kritikus oldal

2015. június 02. 21:16 - JorgeTheBlobfish

Bajnokok Ligája Hét 2. - Statisztikák mindenhonnan

bigstock-annual-statistics-28584767.jpg

A döntőt nézed a haverokkal? Jó lenne felvágni néhány érdekes statisztikával, hogy sikert arass? Ne aggódj; az EszkoSport gondolt rád, és összeállított egy különleges listát, néhány érdekességgel.

 

4 – ennyiszer rendeztek döntőt Németországban. A Juve játszott már német földön 1997-ben, akkor kikapott. Haha.

4 – Clarence Seedorf a csúcstartó, 4 BL-trófeával. Ezt a négyet ráadásul három klubbal érte el: Ajax, Real Madrid, Milan. Legenda.

99 – ennyi gólban volt eddig benne Leo Messi. 77 találat és 22 assziszt, 98 meccsen. Szombaton meglehet a századik. Hajrá.

50,9% - a Barca góljainak majdnem felében benne volt a Bolha. Magyarán, ha őt kivesszük, a csapat feleannyira erős. Húzóember.

0 – ennyi meccsen kapott ki idén Patrice Evra. Flawless.

172 – ennyi gólt lőtt összesen a Barca ebben a szezonban, többet, mint a Southampton, a Swansea és a West Ham együttvéve. Erőviszonyok.

36 – ennyi gólt lőtt a Juventus az első félidőben; ezzel a legjobb Olaszországban. Bekezdés.

112 – Xavi passzolt a legtöbbet az ellenfél térfelén ebben a szezonban; ha becserélik, garantált néhány akció. Karmester.

150 – Ha már Xavi: ő játszott a legtöbb BL-meccsen, Casillasszal holtversenyben. A döntőben elhúzhat Iker mellől is. Csúcstartó.

77 – amennyiben Messi gólt szerez a döntőben, ő lesz a BL örök gólkirálya; jelenleg cöröhéttel állnak az első helyen, 77 találattal. Aranycipő.

74%  - a legegyoldalúbb meccs csúcsát is a Barca tartja, az Apoel ellen 74 százalékban birtokolták a labdát. Poszessön.

31 – Vidal a szezon legkeményebb legénye: eddig harmincegyszer szabálytalankodott, amivel abszolút csúcstartó. A finálé még garantáltan hoz néhány lábtörő szerelést. Verőlegény.

3 – Carlos Tévez, az Apacs lőtte a legtöbb gólt a tizenhatoson kívülről. Igazi mesterlövész a srác. Távlövő.

100% - a döntő résztvevői közül egyedül Simone Pepe és Romulo passzolt száz százalékos pontossággal. Igaz, hogy összesen annyiszor értek labdába a szezon során, mint Messi a szólógólja alatt. „Passzgépek”.

135158 – ennyi métert futott összesen Stephan Lichtsteiner, a szezon legnagyobb munkása. Ez annyi, mintha elszaladt volna Torinótól Milánóig. UsainBolt.

118 – jelenleg ennyi győzelme van a Barcának az összes BL-szezonból együttvéve. A Realnak 124. Riválisok.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkofoci.blog.hu/api/trackback/id/tr187513260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy szubjektív, kritikus oldal
süti beállítások módosítása