Egy szubjektív, kritikus oldal

2015. június 08. 15:43 - EszkoF

F1 - 2015 - Kanadai Nagydíj - Ugyanaz a forgatókönyv, van értelme ennek?

Én már komolyan nem is tudom miért várom minden héten a Forma-1-et. Mert a színvonal amit versenyről versenyre produkál ez a sport, lassan egy Chelsea - Inter (két legutáltabb csapatom) meccshez is kevés lesz. Sokkal monotonabb az egész, mint a Vettel érában, az unalmas futamoktól már-már fejfájásokat szoktunk kapni. Mi kéne ide? 2007-es autók, tankolás és mehetnek is. De neeem, ehelyett egy olyan versenyt nézünk hétről hétre, amelyen az nyer aki a legjobban spórol. Csodás mi? Na nézzük ezt a gyakorlatban.

Az időmérőn annyi történt, hogy Vettel illetve Massa motorgondok miatt kiestek a Q1-ben, így Raikkönen foglalta el a Mercik mögött a harmadik rajtkockát. Világossá vált tehát, hogy a kanadai győztes szürke autóan fog ülni, mert az egyetlen lélegző ellenfelük a rajtrács végében tanyázott a rajt pillanatában. Minden egy halálunalmas futamot vetített előre és a valóság nem hozott semmi mást.

A rajtnál mindenki eljött szépen libasorban, talán ha az egyenes hoszabb lett volna, akkor Rosberg elment volna Lewis mellett...De itt nem játszik a volna szó. Hátulról Vettel és Massa előreverekedése votl az egyetlen, amiért néhány körig izgulhattunk, aztán a németet kihozták, mert a brazillal együtt beragadtak a Saubert vezető Ericcson mögé. Úgyhogy Vettel kezdhette elölről az egész előzgetősdid. Massa tovább haladt és sorba gyűrte le a maga elé kerülő pilótákat.

Az élen semmi nem változott Hamilton és Rosberg elhúztak a finnektől, akik mögött ekkor a Lotusok haladtak. Sajnos nagyon keveset tudok írni a futamról, de aki látta abszolőt megérti, mert tudja, hogy Vettel és Massa előzgetésein, meg azon a szerencsétlen mormotán kívül semmi nem történt, ami említésre lenne méltó. Ja de. Raikkönen a kerékcseréje után megpördült, aminek következtében Bottas megelőzte honfitársát.

Vettel két kiállásos stratégiát választott, és ezért le a kalappal előtte, mert +1 kiállással ment végig háromszor a fél mezőnyön, ami végül egy ötödik helyet ért neki. A McLarenek újabb ígérgetései ellenére Button és Alonso sem tudta befejezni a versenyt. A Sauberek, a Toro Rossok és a Red Bullok beleolvadtak a versenybe, a végére pedig megkaptuk a szokásos Hamilton Rosberg szerelmi történetet. Ezt akarják versenynek nevezni? Az ilyen DRS-en meg nem tudom hány szaron alapuló előzgetéses kikerülős baromságot? Ajánlom mindenki figyelmébe a 2007-es nürbugringi nagydíjat. Na az verseny volt.

A végeredmény Hamilton Rosberg Bottas Raikkönen Vettel Massa. Tudjátok mi jön most? Ausztria. A pálya amelyiken van kb. 8 darab kanyar - jóindulattal. A pálya többi részén -azon a 4 km egyenes szakaszon- a motor dönt majd. És mind tudjuk, hogy ez mit jelent. Merci Williams első sort. Nagyon örülök, hogy azt a versenyt Jorge írja majd, mert valószínűleg még ennél is szarabb lesz. Nekem amúgy is elment a kedvem ettől. Megyek hibernálom magam, és majd felébredek, amikor nézhető lesz ez az egész cirkusz. Sziasztok!

Címkék: Forma-1
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkofoci.blog.hu/api/trackback/id/tr247526714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy szubjektív, kritikus oldal
süti beállítások módosítása