Egy szubjektív, kritikus oldal

2015. július 17. 21:55 - JorgeTheBlobfish

WWE Smackdown - 2015.07.16. - Az év egyik legátlagosabb adása

sm.jpg

Igen, azért adtam ezt  a címet a posztnak, hogy érzékeltessem a Raw és a SmackDown közti iszonyatos minőségbeli különbséget. Míg EszkoF (szerintem csak részben, de) joggal nevezte a hétfői adást az "év egyik legjobbjának", a SmackDown közönségének muszáj beérnie totál random főmeccsekkel, amik csak azt a célt szolgálják, hogy Wyatt megint megjelenjen. Kevés az időm, ezért mindenről tőmondatokban próbálok meg fogalmazni.

sd_827_photo_130-856879045_0_0.jpg

Reigns képes elvinni a hátán egy PPV főmeccsét, de egy SmackDown bevezetőjéhez nem elég erős. Szerintem legalábbis nem, bár abban mind egyetértünk, hogy nem egy Kölcsey. De ez még nem jogosítja fel a kreatívokat arra, hogy egy LED-képernyős Wyatt-bejátszással próbálják helyrehozni az ügyet. Ráadásul egy olyan bejátszással, amit szerintem már levetítettek nekünk párszor, csak nem emlékszünk rá, mert EZ AZ EMBER MINDIG UGYANAZT CSÉPLI. "Oda sem kellett néznem, mert éreztelek a ringben." Na menj, hagyj már. Ambrose-t is végig "érezted", mégis eltemetett párszor. Reigns is így fog tenni vasárnap, remélem. (Kezdek amúgy elpártolni az öregtől, ha ez nem érződne a hangomon.)

A New Daynek adtak egy kis löketet, legyőzték a Luchákat, de én kitartok amellett, hogy visszaszerzik az övet a BG-n, a Prime Time Players nem valami aduász. De ha nem, az is mindegy, csak ne kapjuk ugyanezt a párosítást a Summerslamen is. 

Őszánalmassága is kapott egy kis rásegítést, szerencsétlen Jack Swaggert verte, aki már annyira dagesztáni szinten van, hogy a roster legunalmasabb tagja ellen is jobbert játszik. Barrett népszerűségéről csak annyit, hogy a közönség még csak nem is fújolt a klasszikus heel szövegei közben, annyira leszarják. Szerintem nyerni fog Truth ellen a Kickoffban, mert az előzőt Vaccap nyerte, de ez az egyetlen érvem.

Rusev pedig annyira lesüllyedt a ranglistán, hogy Cesaro kopogtatással nyert ellene. A hangsúly itt nem Cesarón van, aki még mindig az egyik legerősebb midcarder, és a fizikumával el is hiteti velünk, hogy van esélye egy Cena ellen is, hanem a kopogtatáson. Emlékszik még valaki azokra az időkre, mikor senki nem tudta fair módon, izomból legyőzni a bolgárt? Nem is volt olyan rég. De azóta - a veretlenségből Cesaro elleni vereség lett, Lanából pedig Summer Rae. Változnak az idők. 

Neville és Stardust. Szarlikőr. A brit ide süllyedt le a Ladder Match óta. Majdnem a feledés szintjére. Mondjuk nyerni fog, ez nem is kérdés, a backstage-beli Stardust-letámadás is elég egyértelművé tette. De kit érdekel?!

A csajok nem kaptak sok lehetőséget, pedig az év legjobb Díva-szegmense után vártuk volna. Helyette csak egy interjú jutott nekünk, egy idegesítő Naomival és egy Sasha Banksszel, akit csak a hajszíne különböztet meg Iggy Azaleától (Tamina nem beszél, csak feszít, ő a csajok Lesnarja). Többet vártunk volna, legalább egy TT meccset az új csajokkal, mondjuk egy Becky Lynch/Charlotte vs. Naomi/Banks-et, de a Battlegroundon lesz beleszólásuk nekik is, úgyhogy nem aggódom. 

Egy jó hír: Ryback sérülése miatt nem lesz IC-meccs, ami megkímél minket két bekezdés hiábavaló okfejtésről az előzetesben és az értékelőben. Így szerencsére Mizt megúsztuk, de Big Show jelen volt a főeseményen, Sheamusszal egy csapatban, az Ambreigns ellen. Köszi szépen: vették Reingst, és hozzácsaptak három munkanélküli pankrátort, oszt csapj a húrok közé. A meccs nem volt nagy szám, mindössze annyi, hogy a Kolosszus leosztott egy chokeslamet a kommentátorasztal fölött Ambrose-nak, aki ki tudja hányszor esett már rá arra a szegény bútordarabra. A végén két ember maradt a ringben: az, akit mindenki Lesnar ellen szeretne látni, és az aki """bármikor""" indulhatna ellene. Természetesen Reigns jött ki győztesnek, de (csodák csodája!) megjelent Wyatt. És innentől szerintem senkit sem érdekel. A legvégén a családfő fetrengett a földön, ami nem jelent jót, ha a WWE logikáját követjük. Mert valószínű, hogy Bray megússza ép bőrrel a meccset, sőt egy diszkvalifikációval együtt kapunk a pofánkba egy ismétlést is a Summerslamen. Legyetek irgalmasok hozzánk, kegyes Kreatívok. _Jorge

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkofoci.blog.hu/api/trackback/id/tr807636460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy szubjektív, kritikus oldal
süti beállítások módosítása