Egy szubjektív, kritikus oldal

2015. május 01. 09:30 - JorgeTheBlobfish

Na, ezt megérte megnézni - WWE Smackdown 2015.04.30

wwe-smackdown-logo2.jpg

A csütörtöki adások nagy részét érdemes kihagyni, mert a sztorifejlődés szempontjából általában semmi újat nem kapunk, de ez a SD kivételesen jóra sikeredett. Összehoztak két potenciális main eventet, amiből egyet obligát elkúrtak, mert muszáj volt, de összességében egy rossz szót nem szólhatunk. Viszont továbbra is vannak hatalmas lyukak a feudvezetésben és a karakterfejlődésben, kicsivel lejjebb kirinyáljuk magunkat.

2_1.jpg

A backstage-ben indul az adás, ahol Rollins (a "csicska bajnok" kifejezést meghagyom EszkoF kollégának, mert nekem összességében tetszik ez a hernyó heel karakter) és a J&J "véletlenül" belefutnak Kane-be. És persze elindul a veszekedés a semmiről, aminek az lesz a vége, hogy Kane összehoz egy Rollins-Ambrose meccset főeseménynek. Na végre. Ambrose-t végre valahára kihúzták a mocsárból, és folytathatja ugyanott, ahol a HIAC előtt tolta, mielőtt megjött Wyatt és "elrabolta a lelkét". Remek kis meccsnek néztünk elébe, én legszívesebben átpörgettem volna az egész adást hogy megnézhessem a főmeccset, de nem tehettem, mert a polinéz Winnetou megérkezett a ringbe.

Reigns aztán nyomott egy olyan standard monológot, hogy az a nézők 64,3 százalékának fájt, de utána jött Kane, és kelletlenül félbeszakította Csingacsgukot. Egyébként Kane mostani karakteréről annyit, hogy ő az egyik legzseniálisabb kettősügynök akit valaha láttam; ugyanaz az Authoritynek, mint Kim Philby a szovjeteknek, azzal a különbséggel, hogy Kane kettős tevékenykedését az egész világ szeme előtt csinálja. Először kibasz Rollinsszal, majd megbirkózik Reignsszel is. A meccs egyébként elég szar volt, és a vége nagyon el lett kenve, mert Kane egész egyszerűen kisétált a ringből. Dehát mi mást is várhatnánk, muszáj volt egy meccset elbaszni, ha már túl sok volt a jó párosítás. 

A Sandow vs Axel szegmenst én nem bírom annyira, mint EszkoF, mert szerintem nem azért dolgoztak annyit Damien karakterével, hogy utána ilyen Axel elleni meccsekre pazarolják el. A meccs inkább vígjáték volt mint pankráció, ugorgyunk is tovább. 

Szegény-szegény Harpert ismét felhasználták és kihasználták. Csak azért megverették Rybackkel, hogy a végén Wyattnak legyen indoka bejönni és egy random Sister Abigailt benyomni. Mi a szarnak?! Mi köze a két pankrátornak egymáshoz, és miért kell náluk tehetségesebb harcosokat feláldozni ezért az egész búvalnyakonöntött feudért? Miért nem képes a WWE felfogni, hogy Harper többet érdemel? Én visszasírom azt a napot, mikor utoljára a helyén kezelték, és odaadták neki az IC-övet. Most is el tudom képzelni az övért harcolni. 

1_1.jpg

A TT meccs élvezhető volt, azért el kell ismerni, hogy ez a két csapat egymás között jó meccsekre képes, csak az előző évek csapataihoz viszonyítva hasonlítanak egy rothadó szeméthalomhoz. A fekák a RAW-n cheateléssel nyertek, ez most visszaütött: Xavier Woods közbelépése diszkvalifikációt ért. A jó meccs ellenére nagyon dühítene, ha ez a két csapatot küldenék az övért a Paybacken is, mert a Lucha Dragonsben is nagy potenciál van.

A nőknél semmi változás, kaptunk egy Nikki-Cameron összecsapást. Remélem, nem ez a Cameron a WWE új üdvöskéje, mert még annyit sem tud, mint a halovány Naomi. Nikkit egy remek bajnoknak tartom, de nem annyira jónak, hogy a Paybacken is neki drukkoljak, szóval: kedves WWE! Vagy visszahozzátok Paige-et az előtérbe, vagy kifundáltok egy valamit érő női karaktert a következő PPV-ig, mert ha egyik sem jön össze, esküszöm hogy nem írok többet a női meccsekről.

3_1.jpg

A főesemény tehát egy Rollins-Ambrose összecsapás volt, és ahogy két igazi pankrátorhoz illik, a meleg szart is kiverték egymásból az ellenfelek. Szerintem itt mutatkozik meg, hogy ki az igazi harcos: a kreatívok rád erőltethetnek akármilyen karaktert, nevetségessé tehetnek két kerti törpével, vagy Harperekkel rakhatnak össze, de ha igazi wrestler vagy, minden meccsből képes vagy a maximumot kihozni. És ők megtették, mint már annyiszor. A végén bejött Kane és a JJ is, a bunyóból pedig Rollins keveredett ki győztesen, és beadta az új finisherjét Ambrose-nak. Nem fáj a szívem Deanért, mert mindenki tudja, hogy ennek a meccsnek semmi kihatása nem lesz a továbbiakra nézve, az igazi Rollins-Ambrose feudra még várni kell, legalább a Payback utánig. De annak mindenképpen jó volt, hogy Ambrose-t is visszahozzák a kihalófélben levők közül, és hogy elhúzzák előttünk a mézes madzagot: milyen fasza is lesz majd a kettejük feudja.

Ennyit a tegnapi adásról, pofás kis műsor volt. Kedden RAW, addig is olvassátok és lájkoljátok az oldalt, mert ------------- értetek írjuk. Viszlát! _Jorge

Címkék: WWE Smackdown
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkofoci.blog.hu/api/trackback/id/tr257418972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy szubjektív, kritikus oldal
süti beállítások módosítása